Τιραμισού με κρέμα και ζελέ με κόκκινα φρούτα

Συστατικά

150 g σαβαγιαρ
250 γρ. μασκαρπονε
500 g κρέμας γάλακτος
να δοκιμάσετε κόκκινα φρούτα (φράουλες, κεράσια και μούρα)
30 γρ. Ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι
300 ml νερού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
να δοκιμάσετε το προαιρετικά limoncello ή χυμό λεμόνι

Παρασκευή

Για την Σαντιγι: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είναι καλά παγωμένη . Αν θέλουμε το τελευταίο μισάρωρο πριν τη χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τη βάλουμε στην κατάψυξη. Βάζουμε και το μπωλ ανάδευσης στην κατάψυξη επίσης (καλό είναι να χρησιμοποιούμε μεταλλικό μπωλ) . Όταν βεβαιωθούμε ότι και η κρέμα γάλακτος αλλά και το μπωλ είναι καλά παγωμένα , ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο μπωλ και τη χτυπάμε για 2 λεπτά με το μίξερ .

Ας ετοιμάσουμε την κόκκινη κρέμα φρούτων: σε μια κατσαρόλα βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη, τα κόκκινα φρούτα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά. Χτυπάμε με μπλεντερ χειρός

 

Για την κρέμα μασκαρπόνε: Αφήστε το μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου για τριάντα λεπτά, προσθέστε 30 γραμμάρια ζάχαρης άχνη και χτυπήστε καλα να αφρατέψει.
Βυθίστε τa σαβαγιαρ στο φρεσκομαγειρεμένο σιρόπι με νερό, ζάχαρη και μια σταγόνα λεμόνι, τα βάζετε στο ταψί και απλώστε την κρέμα μασκαρπόνε απο πάνω.
Ρίξτε την κρέμα απο πάνω και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τέλος απλώστε άλλη μία σειρά σαβαγιάρ , προσθέστε το κόκκινο ζελέ φρούτων και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες.
Τακτοποιήστε τα κόκκινα φρούτα στην κορυφή όπως θέλετε και σερβίρετε.

Καλή όρεξη.

ΠΗΓΗ: https://blog.giallozafferano.it/

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο στον φούρνο με μανιτάρια και λαχανικά….χωρίς κρέμες γάλακτος
Επόμενο άρθροΥγρό κέικ με μήλα και καρυδιά