Τι μπορείτε να παραγγείλετε για φαγητό όταν είστε σε δίαιτα - Χρυσό Σκουφάκι
Blog Διατροφής Τι μπορείτε να παραγγείλετε για φαγητό όταν είστε σε δίαιτα
Φαγητό για δίαιτα

Τι μπορείτε να παραγγείλετε για φαγητό όταν είστε σε δίαιτα

720

Τι μπορείτε να παραγγείλετε για φαγητό όταν είστε σε δίαιτα

 

Η παραγγελία φαγητού απ’ έξω, το γνωστό σε όλους μας delivery, αποτελεί συχνά πρόβλημα για όσους βρίσκονται σε δίαιτα απώλειας βάρους, καθώς θεωρούν πως είναι αδύνατο να επιλέξουν κάτι που δε θα «χαλάσει τη δίαιτα».

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε πιο υγιεινές επιλογές όταν παραγγέλνετε φαγητό απ’ έξω, χωρίς να βγείτε εκτός προγράμματος:

Προσπεράστε τη λογική του «όλα ή τίποτα»: Μεταξύ των επιλογών «δε θα παραγγείλω τίποτα» και «αν είναι να παραγγείλω, τότε να το ευχαριστηθώ», προτιμήστε τη …μέση οδό, αποφεύγοντας τις υπερβολές στην παραγγελία σας.
Συνοδεύστε το γεύμα σας με σαλάτα: Τις περισσότερες φορές, η σαλάτα δεν έχει θέση σε μια παραγγελία φαγητού απ’ έξω. Μπορείτε ωστόσο να ετοιμάσετε μια μικρή σαλάτα με ό,τι λαχανικά έχετε στο σπίτι, προκειμένου να συνοδεύσετε το γεύμα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα χορτάσετε πιο εύκολα, καταναλώνοντας μικρότερη ποσότητα φαγητού.
όταν παραγγέλνετε σουβλάκι: Επιλέξτε σουβλάκι από κοτόπουλο αντί για χοιρινό, γύρο ή κεμπάπ. Επιπλέον, ζητήστε η πίτα σας να είναι αλάδωτη και προτιμήστε το τζατζίκι αντί για κάποια σως με βάση τη μαγιονέζα.
όταν παραγγέλνετε πίτσα: Αποφύγετε πίτσες με αφράτη ζύμη, λευκές σάλτσες και αλλαντικά όπως μπέικον, πεπερόνι και λουκάνικα. Εναλλακτικά, επιλέξτε λεπτή ζύμη και προσθέστε φρέσκια ντομάτα, πιπεριά και μανιτάρια.

 

όταν παραγγέλνετε ζυμαρικά: Προτιμήστε πιάτα με κόκκινη σάλτσα και αποφύγετε τα ζυμαρικά φούρνου, τα οποία συχνά περιέχουν μεγάλη ποσότητα τυριών. Ακόμη, χρησιμοποιήστε ένα δικό σας πιάτο, υπολογίζοντας την ποσότητα που θα σερβίρατε εσείς, καθώς οι μερίδες που διανέμουν τα εστιατόρια είναι συνήθως υπερβολικές.
όταν παραγγέλνετε μπέργκερ: Επιλέξτε ένα μπέργκερ με μπιφτέκι από κοτόπουλο ή γαλοπούλα και αποφύγετε την προσθήκη υλικών όπως μπέικον, τηγανιτές ροδέλες κρεμμυδιού (onion rings) και σως με βάση τη μαγιονέζα.
Η επόμενη μέρα: Ακόμη και αν αισθανθείτε ότι ξεφύγατε λίγο από τη δίαιτα, μην απογοητευθείτε και συνεχίστε το πρόγραμμά σας κανονικά. Θυμηθείτε πως μια …παρασπονδία δεν ακυρώνει την προσπάθεια που έχετε καταβάλλει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

 

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr