Τούρτα με το πασχαλινό τσουρέκι

Υλικά

1 τσουρέκι μεγάλο

για σιρόπι:
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
20 γραμμάρια βούτυρο
50 ml ουίσκι, κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού νερό

για κρέμα:
3 αυγά
70 γραμμάρια αλεύρι
200 ml φρέσκο ​​γάλα
800 ml φρέσκο ​​γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος
50 γραμμάρια κακάο

Εκτέλεση

1 Αυτή η συνταγή ετοιμάζεται ξεκινώντας από το σιρόπι. Το σιρόπι καραμέλας παρασκευάζεται λιώνοντας τη ζάχαρη και στη συνέχεια
προσθέτοντας το βούτυρο, το αλκοόλ και το νερό. Φτιάχνουμε σιρόπι καραμέλας, δείτε το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες.

2 Το δεύτερο βήμα σε αυτή τη συνταγή ςίναι να φτιάξετε την κρέμα.
Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και τα 200 ml γάλα.
Συνεχίζουμε τη συνταγή με την παρασκευή σπιτικής κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 800 ml φρέσκο ​​γάλα, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα και το
κακάο. Όταν λιώσει, ανακατέψτε το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε να πάρει μια παχύρρευστη κρέμα.

3 Συναρμολόγηση της τούρτας.
Παίρνουμε ένα δίσκο μεγέθους 22 εκ.
Στο κάτω μέρος τακτοποιούμε φέτες από το τσουρέκι τις σιροπιάζουμε, βάζουμε την μιση κρέμα.
Ξανα στρωνουμε φέτες τσουρεκιού και μετα κρέμα. Διακοσμουμε μέ οτι εχουμε (Χρησιμοποίησα μπισκότα, πορτοκάλι, ξύσμα λεμονιού, σταφίδες.)
Ψύξτε το κέικ για 8-10 ώρες.
Αφαιρούμε το δαχτυλίδι και ετοιμο.

ΠΗΓΗ: https://domashnivkusotii.com/

Προηγούμενο άρθροΑν έχετε μια παιχνιδιάρικη διάθεση φτιάξτε αυτά τα μπισκότα
Επόμενο άρθροΑυγολέμονο σούπα αρνιού…ότι πιο υπέροχο έχω δοκιμάσει σε σούπα