Τούρτα Εκμέκ κανταΐφι

Υλικά

300 γρ γραμμάρια κανταΐφι στο φούρνο
180 γρ Βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
260 ml. νερό
1 κγ λεμονι
Φλούδα μισου πορτοκαλιού
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μέλι

Για την κρέμα:
700 ml φρέσκο ​​γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 σακ άμυλο βανίλιας (Γιωτης)
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα και για να γίνει πιο αφράτο το κανταΐφι, βουτήξτε τα χέρια σας στο βούτυρο πριν αρχίσετε το ξάσιμο. Δεν θα κάνετε παραπάνω από πέντε λεπτά.
Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα εκατοστά και απλώστε ομοιόμορφα το κανταΐφι και περιχύστε το με το βούτυρο.
Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για ¾ της ώρας περίπου ώσπου να ροδοκοκκινίσει.

Περιχύνεται με το σιρόπι, το οποίο παρασκευάζεται ρίχνοντας σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού, τη βανίλια, το μέλι και την πορτοκαλόφλουδα.
Το βάζουμε στη φωτιά το αφήνουμε να βράσει για πέντε λεπτά και το αποσύρουμε από την εστία.

Η κρέμα παρασκευάζεται ρίχνοντας φρέσκο ​​γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας ζάχαρη και άμυλο διαλυμένο σε λίγο νερό. Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τη βανίλια και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Το σιροπιαστό κανταΐφ περιχύνεται με τη ζεστή κρέμα.
Αφήνεται να κρυώσει στο ψυγέιο για 1 ώρα και καλύπτουμε με τι σαντιγί που φτιάχνουμε χτυπώντας παγωμένη κρεμα γάλακτος.
Πασπαλίζουμε από πάνω αλεσμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: kulinarensvqtsgeri

Προηγούμενο άρθροΜαρμελάδα δαμάσκηνο και μήλο
Επόμενο άρθροΚαρυδόπιτα με κρεμα 🥰