Τούρτα κορμός κατσαρόλας

Υλικά:

Πατισερί
1 λίτρο γάλα κρύο
120 γρ.κορν φλάουρ
100 γρ.ζάχαρη
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.σ. βούτυρο

Το γλάσσο με
200 γρ.κρέμα γάλακτος
200 γρ.κουβερτούρα
1 κ.σ.βιτάμ

Εκτέλεση

Βάζουμε σε φόρμα μακρόστενη που θα συναρμολογήσουμε τον κορμό διάφανη μεμβράνη.
Βάζουμε στο πάτο και πλάγια μπισκότα πτι μπερ.

Κάνουμε την κρέμα πατισερί
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράσει και να δέσει το μίγμα μας.
Όταν την κατεβάζουμε σπάμε μέσα 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ.
Την ανακατεύουμε ελαφρώς από κάτω προς τα πάνω.
Ρίχνουμε το μίγμα μας στη φόρμα που έχουμε στρώσει τα μπισκότα.
Κλείνουμε πάνω με μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια στο ψυγείο για όλη νύχτα.
Την επόμενη βγάζουμε από το ψυγείο και με προσοχή το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Κάνουμε το γλάσσο με
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα,ανακατεύουμε καλά,προσθέτουμε το βιτάμ και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να δέσει.
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς και το ρίχνουμε στον κορμό μας.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΤαχινοπιτα στριφταρι με σοκολατα 🥮🥮
Επόμενο άρθροΠατατόπιτα με κοτοπουλο με μανιτάρια