Τούρτα με φύλλα και κρέμα

Υλικά

Για τα φύλλα θα χρειαστούμε:
Βούτυρο ή μαργαρίνη – 250 g.
Ζάχαρη – 200 g.
Αυγό – 2 τεμ
Αλεύρι – 450-550 g.
Μπέικιν πάουντερ – 10 g.

Χτυπάμε τη ζάχαρη στο μαλακωμένο βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά στο μείγμα. Προσθέτουμε το αλευρι με μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε να πάρουμε μια συμπαγή ζύμη, την οποία θα χωρίσουμε σε πέντε μπάλες.
Τυλίγουμε τις μπάλες σε σελοφάν και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν. Στη συνέχεια ανοίγουμε τις μπάλες σε λεπτά μια μια βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε.

Για την κρέμα:
1 ζαχαρούχο (γάλα 397 gr)
2 κουτιά νερό από το ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ. νισεστέ (corn starch)
1 αυγό
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
2 κ.σ. άγλυκο κακάο

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το ζαχαρούχο γάλα και τα 2 κουτιά με νερό και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί λίγο!
Ανοίγω το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνω το αυγό και το νισεστέ. Ανακατεύω μέχρι να πήξει και να βγάζει φουσκάλες, Tέλος ρίχνω την βανίλια και 2 κ.σ. άγλυκο κακάο!

Ζαχαροαλοιφή
75 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
30 γραμμάρια χυμό λεμονιού

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το γλάσο, την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα.

Γλασσο σοκολάτας
250 γρ κουβερτούρα 52% κακάο ψιλοκομμένη
200-220 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Απλώστε τα στρώματα σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή:
Πρώτα πρέπει να καλύψετε τη στρώση του κέικ με κρεμα – φύλλο – κρεμα και συνεχίστε να συναρμολογείτε το κέικ με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν οι στρώσεις.
Το τελευταίο στρώμα απο πάνω δεν πρεπει να εχει κάτι.
Καλύψτε τα πλαϊνά του κέικ με το μείγμα κρέμας και μετά με ψίχουλα μπισκότου.
Πριν παγώσει το κέικ, φτιάχνουμε τo σοκολατένια γλασσο το οποίο θα ρίξουμε στην επιφάνεια του κέικ. Τέλος, καρύδια και την ζαχαροαλοιφη.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το like-cool.online

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά με κιμά!!! Μελιτζανες Πιπεριές και Ντομάτες
Επόμενο άρθροΓρήγορο Κέικ με σφολιάτα και κρέμα “Αλα Ναπολεόν”