Τούρτα Ναπολεόνε

Υλικά :

2 πακέτα σφολιατίνια (σπιτικά ή από το κατάστημα)

Για τα σπιτικά σφολιατίνια:
2 πακέτα x 320 γρ σφολιάτα
150-200 γρ ζάχαρη

για την κρέμα
2 αυγα
100 γρ ζάχαρη
10-15 γρ ζάχαρη βανίλιας
60 γρ ή 4 κ.σ. αλεύρι
30 γρ ή 2 κ.σ. κορν φλαουρ
800 ml φρέσκο ​​γάλα

Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε το πάγκο μας με ζαχαρη καλα και απο πανω ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το πασπαλίζουμε και απο πάνω με ζαχαρη.
Μ ένα χοντρό πλαστη πλαθουμε να κολλήσει η ζάχαρη και μετα αρχίζουμε να ρολάρουμε τις 2 απεναντι πλευρές έτσι ώστε να συναντηθούν στο κέντρο (σαν παπυρος). Κόβουμε σε φέτες παχους 1-2 εκ και τις βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα

και ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου αλλα θα τα δουμε όταν τραγανίσουν και πάρουν ωραίο χρωμα. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα φύλλα.

Κατα την διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζουμε την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα σπαμε τ αυγά και τα χτυπαμε, προσθέτουμε την ζαχαρη σταδιακα και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί καλά. Μετά την ζαχαρη βανίλιας ανακατεύουμε, μετά το αλευρι σταδιακα και ανακατευουμε και το κορν φλαουρ και τελος το γάλα και το βαζουμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατευουμε συνέχεια μέχρι να πάρουμε μία ωραία κρέμα. Την βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση
Σε ένα στρογγυλο τσερκι το στρωνουμε την βάση με χαρτι και ξεκιναμε να βουτάμε τα σφολιατίνια στην κρεμα και να στρωνουμε την βάση

μετα από πανω κρεμα με το κουτάλι

και το επανλαμβάνουμε αυτό μέχρι να τα εξαντλήσουμε αλλά αφήνουμε και αρκετα για απο πάνω τριμμένα.
Μόλις τελειωσουμε τα στρωματα με κρεμα στο τέλος ρίχνουμε από πάνω τριμμένα σφολιατίνια σκεπάζουμε με μεβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βγαζουμε απο το ψυγείο αφαιρούμε τα τοιχώματα και τέλος με το χερι κολλάμε τριμμένα σφολιατίνια και γυρω γυρω.

Ετοιμηηη καλό σερβίρισμα

Find More delicious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΤο Μάτι του βασιλιά…με σύκο και καρύδι
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο στο φούρνο με μανιτάρια που θα σας ταξιδέψει!