Αυτό είναι το πιο νόστιμο στρούντελ που έχω φάει ποτέ. Ήταν σαν να δοκίμαζα αληθινό στρούντελ για πρώτη φορά.

Υλικά

Ζύμη

125 γραμμάρια αλεύρι
Πρέζα αλάτι
1/2 αυγό (περίπου 25 γραμμάρια)
50 ml νερό
10 γραμμάρια ηλιέλαιο (ραφιναρισμενο)

Εκτέλεση:

Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τους πυρήνες και κόψτε τα σε μεγάλους κύβους.
Ρίξτε τους κύβους των μήλων σε ένα μπολ και προσθέστε το χυμό λεμονιού.

Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε τη φρυγανιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα μήλα, τη ζάχαρη, τη σοταρισμένη φρυγανιά, τις σταφίδες, την κανέλα, το κονιάκ ή το ρούμι.

Γέμιση Μήλου

Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι με το αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό, το νερό και το ηλιέλαιο.
Ζυμώστε τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε μια απαλή και ελαστική ζύμη.
Αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο ακόμα νερό.
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάστε την με μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Συναρμολόγηση και Ψήσιμο
Αλευρώστε μία καθαρη επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο φύλλο (περίπου 35 x 59 εκατοστά).
Απλώστε ομοιόμορφα τη γέμιση μήλου πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα κενό περίπου 2-3 εκατοστά από τις άκρες.
Διπλώστε προς τα μεσα 3-4εκ τις μακριές πλευρες έτσι ωστε να μην φυγει η γέμιση.
Από τη κοντή πλευρά, τυλίξτε προσεκτικά τη ζύμη σε ρολό.

Τοποθετήστε το ρολό σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείψτε την επιφάνεια του ρολού με λιωμένο βούτυρο.
Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Ψήστε το στρούντελ για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, αλείψτε το στρούντελ με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο για να αποκτήσει ένα λαμπερό χρώμα.

Αφήστε το στρούντελ να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψετε σε κομμάτια. Σερβίρετε ζεστό με μια μπάλα παγωτό ή σαντιγί.

Συμβουλή: Για ένα πιο πλούσιο άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού στη γέμιση.

Απολαύστε το σπιτικό σας στρούντελ μήλου!