Η Τούρτα Μπαμπάς είναι ένα γλυκό που δεν χρειάζεται συστάσεις. Με το σιροπιαστό παντεσπάνι της και την πλούσια, αφράτη κρέμα της, είναι σίγουρο ότι θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια. Η υφή της είναι μοναδική και η γεύση της τόσο ισορροπημένη που δεν μπορείς να σταματήσεις μόνο σε ένα κομμάτι. Εγώ τη σερβίρω πάντα παγωμένη, απευθείας από το ψυγείο.

Υλικά

Για το σιρόπι:
500γρ. Ζάχαρη
600ml.Νερό

Για το παντεσπανι:
4 αυγά
120γρ. Ζάχαρη
160 γρ αλεύρι
1 φακ μπέικιν πάουντερ
1 φακ. Βανίλια

Για την κρέμα:
500 ml σαντιγί
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό ανακατεύουμε και εφόσον φτάσουν σε βράση το αφήνουμε για 7 με 8 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει. Βγάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ ενός μίξερ βάσης ρίχνουμε τα αυγά χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι το baking powder και τη βανίλια για ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για να ενσωματωθεί.

Δείτε Επίσης: Γλυκό Μπαμπάς με μαρμελάδα

Σε μία φόρμα που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος μεγέθους 25 εκατοστών με αποσπώμενη βάση τσέρκι και ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα το βγάζουμε από το φούρνο το αφαιρούμε από το τσέρκι και το αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα καθαρό μπολ του μίξερ βάσης ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να γίνει σαντιγύ και σιγά-σιγά προσθέτουμε και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε να γίνει σαντιγι.
Παίρνουμε το παντεσπάνι το κόβουμε εγκάρσια στη μέση βάζουμε το πρώτο μισό σε ένα τσέρκι και το σιροπιάζουμε από πάνω απλώνουμε τη σαντιγί. Στη συνέχεια το υπόλοιπο μισό παντεσπάνι το κόβουμε σε 8 κομμάτια για το τακτοποιούμε πάνω από τη σαντιγύ και σιροπιάζουμε πολύ καλά διακοσμούμε με λίγη καρύδα στο κέντρο και τριμμένο φυστίκι
Αιγίνης ακτινωτά

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Τούρτα Μπαμπάς σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Σιρόπι: Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο και το κέικ ζεστό για να απορροφηθεί τέλεια και να γίνει ζουμερό.
  • Παντεσπάνι: Μην χτυπήσετε το αλεύρι στο μίξερ. Ανακατέψτε το απαλά με μια σπάτουλα για να μην χάσει ο αέρας που βάλατε στα αυγά.
  • Κρέμα: Βεβαιωθείτε ότι η κρέμα γάλακτος είναι παγωμένη πριν τη χτυπήσετε, για να γίνει σωστή σαντιγί.
  • Διακόσμηση: Αντί για φιστίκι και καρύδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύσμα σοκολάτας, ή να γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα.
  • Κόψιμο: Το κόψιμο του παντεσπανιού σε κομμάτια για τη δεύτερη στρώση βοηθάει το σιρόπι να απορροφηθεί πιο εύκολα.

Καλή Απόλαυση