Τούρτα Σοκολατίνα

H Συνταγή και η Εκτέλεση ανήκει στην κα Anna Lampropouloy

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
4 μεγαλα αυγά
100γρ.ζαχαρη
100 γρ. αλεύρι (απ)
20γρ.κακαο
1 βανίλια.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.
200γρ.ζαχαρη
200γρ νερό
λίγη κανέλα
1 σφηνάκι κονιακ
1 αστεροειδή γλυκάνισο .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ :
2 κουτιά MORFAT παγωμένη
1-2κ.σ.αχνη
1 κουτί MASCARPONE
1 κ. γ. υγρή βανίλια
400γρ.MERENTA.

ΓΛΑΣΟ.
100γρ.κουβερτουρα 67γρ βούτυρο μαλακό. Το λιώνουμε σε μπεν-μαρι.

Εκτέλεση

Παντεσπανι
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη εως ότου ασπρίσει το χρώμα τους. Και ρίχνουμε την βανίλια. Κοσκινιζουμε ο αλεύρι και το κακάο και το ρίχνουμε τμηματικά λίγο – λίγο το ανακατεύουμε με μια μαρζ απαλά για να μην χάσουμε τον αέρα των αυγων και ξεφουσκωσουν. Το αδειάζουμε σε τσέρκι 24εκ.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C. Για 20’περιπου.
Κάνουμε έλεγχο με ένα ξυλάκι για σουβλάκια αν βγει στεγνώ είναι έτοιμο.

Σιρόπι
Βράζουμε το σιρόπι για 5′. Όταν το κατεβάσουμε ρίχνουμε το κονιάκ το αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα
Τα χτυπάμε με το μίξερ εως ότου αφρατεψουν. Τη MORFAT με την άχνη και το ΜASCARPONE. Ρίχνουμε την βανίλια και200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και τέλος την MERENTA.
Το βάζουμε στο ψυγείο.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ.
Κόβουμε το κρύο παντεσπάνι σέ τρεις πάτους. Βάζουμε στη βάση τον πρώτο πάτο το ραντίζουμε με το κρύο σιρόπι και βάζουμε το 1/3 τις κρέμας.Και πάνω από την κρέμα τρίβουμε κουβερτούρα.
Το ίδιο κάνουμε και με τον επόμενο πάτο. Βάζω τον τρίτο πάτο το ραντίζω με το σιρόπι και στρώνω λίγη μαρμελάδα βερίκοκο και τέλος βάζω την κρέμα και καλύπτω όλη την επιφάνεια τις τουρτας και τα πλαϊνά.
Ρίχνω το γλασο στην κρύα τούρτα με κυκλικές κινήσεις. Από το κέντρο προς τα έξω.
Κρατάω λιγη κρέμα για να κάνω τις ροζετες και λίγα κερασακια. Αφού τελειώσω την βάζω για 1-2 ώρες στο ψυγείο. Και μετά σερβίρουμε.

H Συνταγή και η Εκτέλεση ανήκει στην κα Anna Lampropouloy

Προηγούμενο άρθροΑφρατο γεμιστο κεικ με κρεμα πορτοκαλιου…Το κέικ που ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ
Επόμενο άρθροΧαλβας με καρύδα σοκολατα σιμιγδάλι και χωρις λάδι