Τούρτα του μαύρου δάσους

Να τι εφτιαξα αυτές τις μέρες, μιας και υπάρχει μια πολύ άσχημη πλημμύρα στην πόλη μου και με την ευκαιρία να το δημοσιεύσω

Συστατικά

180 γρ αλεύρι 00
70 g σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
180 γρ ζάχαρη
200 ml γάλα
2 αυγα
90 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά βανίλιας για γλυκά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση:
500 ml πολύ κρύα κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη βανίλια
1 φακελάκι βανιλίνη
(αυτή τη φορά για να το κάνω πιο ελαφρύ χρησιμοποίησα μια φυτική κρέμα ήδη ζαχαρωμένη και πολύ κρυα πριν την χτυπήσω)

Για το σιρόπι ετοίμασα ένα σιρόπι με 100 γρ ζάχαρη, 200 ml νερό, 50 ml σιρόπι μαύρο κεράσι

Για τη διακόσμηση
νιφάδες μαύρης σοκολάτας
βύσσινο

Μέθοδος:

Χτυπάμε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου με την κρυσταλλική ζάχαρη για λίγα λεπτά, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό σύρμα.
Είναι σημαντικό η ζύμη να γίνει λευκή και κρεμώδης
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα, συνεχίζοντας με το μιξερ και το λάδι, μετά ενσωματώνουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και μετά το κακάο, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι βανιλίνη και την κοσκινισμένη μαγιά βανίλιας.

Αδειάζουμε το μείγμα σε φορμα διαμέτρου 18 εκ. σε προηγουμένως βουτυρωμένο και αλευρωμένο, στον πάτο του οποίου θα έχετε βάλει μια λαδόκολλα
Ψήνουμε σε φούρνο, στο χαμηλότερο επίπεδο, 170° για 35\40 μ’, φυσικά ο καθένας ξέρει τον δικό του φούρνο και θα προσαρμόσει ανάλογα.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς και μετά το κόβουμε σε 2 δίσκους
Χτυπάμε την πολύ κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλίνη, μέχρι να φτάσει η υφή του σφιχτού χιονιού

Ρίχνετε 3\4 από αυτά στον πρώτο δίσκο που έχουμε ήδη βρέξει με το σιρόπι μαύρο κεράσι και αλείφετε με μια σπάτουλα, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
και μερικά μαύρα κεράσια, τοποθετείτε τον άλλο δίσκο, επίσης βρεγμένο με το σιρόπι μαύρο κεράσι, ρίχνετε το υπόλοιπο κρέμα γάλακτος, αλείφετε και πασπαλίζετε
με τριμμένη μαύρη σοκολάτα, στην άκρη κανουμε ροζετες κρέμας σε καθεμία από τις οποίες θα βάλετε ένα μαύρο κεράσι
Διατηρήστε το στο ψυγείο για μια νύχτα πριν το καταναλώσετε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοσαλάτα με φέτα και γιαούρτι
Επόμενο άρθροΚανελόνια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι 😋