Τούρτα κολοκύθας χωρίς ψήσιμο

Υλικά:

190 γρ μπισκότα σκέτα
100 γρ βούτυρο
2 κ.σ. μέλι
150 g τυρί cottage ολόκληρο / ή τυρί κρέμα /
400 γρ κρέμα γάλακτος
2 ζελατίνες
300 γρ κολοκύθα
1 βανίλια

Εκτέλεση :

Τα μπισκότα τρίβονται σε ψίχουλα χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ. σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Το μείγμα μπισκότου σχηματίζουμε την βάση του κέικ (σε μια φόρμα για κέικ με αφαιρούμενα τοιχώματα…τσερκι)
και πιέζεται καλά με ένα κουτάλι για να πάρουμε μια σφιχτή βάση και το βάζουμε στο ψυγείο.

Η κολοκύθα κόβεται σε κομμάτια και μαγειρεύεται, στη συνέχεια πολτοποιείται, προσθέτετε μία από τις δύο φουσκομένες και λιωμένες ζελατίνες, και ρίχνουμε και την βανίλια.

Η λευκή κρέμα γίνεται χτυπώντας το τυρί cottage ή τυρί κρέμα με ζάχαρη και κρέμα γάλακτος μέχρι να επιτευχθεί ένα λείο μείγμα. Η δεύτερη ζελατίνη προστίθεται στην κρέμα.
Στη κρύα φόρμα από το ψυγείο με την βάση μπισκότου ρίχνουμε πρώτα τη λευκή κρέμα, και πάνω της το μείγμα κολοκύθας.
Με στροβιλισμένες ελαφριές κινήσεις με ένα κουτάλι κάντε ελαφριά κύματα στην τούρτα για να πετύχετε όμορφα σχέδια αναμειγνύοντας τις δύο κρέμες.
Αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να δέσει καλά η ζελατίνη.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροCheeseCake ΜΠΑΚΛΑΒΑ…το γλυκό των γλυκών
Επόμενο άρθροΜπισκοτογλυκο με σιρόπι Σοκολάτας