Κέικ με κόκκινο κρασί

Υλικά για μια φόρμα για κέικ 24 εκ

60 γρ πικρό κακάο
300 γραμμάρια ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
150 ml κόκκινο κρασί
4 αυγά
150 γραμμάρια αλεύρι 00
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
50 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

Γλασσο
300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
300 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
1 κ.γ. μέλι

Πώς να φτιάξετε κέικ κόκκινου κρασιού

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κακάο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κρασί και μια πρέζα αλάτι.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει κρέμα.
Αφήνουμε στην άκρη 150 γραμμάρια από την κρέμα που έχουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας να απορροφηθεί το καθένα πριν προσθέσετε το επόμενο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το μπέικιν πάουντερ.
Δουλέψτε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και μετά ψήνουμε το κόκκινο κρασί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το κέικ, κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του κέικ.
Στη συνέχεια ρίξτε το γλάσο για να εισχωρήσει στις αυλακώσεις που έχετε δημιουργήσει.

Για το γλασσο
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε
πάνω από την κουβερτούρα μαζί με το μέλι.
Με ένα ραβδομπλέντερ ομογενοποιούμε πολύ καλά, προσέχοντας να μην το σηκώνουμε έξω από το μείγμα κατά την ομογενοποίηση, προκειμένου να πετύχουμε λεία υφή.

Τοποθετούμε το κόκκινο κέικ κρασιού σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές πιπεριές με ρύζι
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες με σάλτσα μαγιονέζας με σκόρδο…το τέλειο ορεκτικό