Το γλυκό “Napoleon” σε ποτήρι

Συστατικά:

για την ζύμη
Βούτυρο – 120 γραμμάρια
Αλεύρι σίτου – 180 γραμμάρια
Ζάχαρη – 1,5 κουτάλια σουπας
Αλάτι – 1 πρέζα

για την κρέμα
Γάλα οποιασδήποτε περιεκτικότητας σε λιπαρά – 300 ml
Ζάχαρη – 60 γραμμάρια
εκχύλισμα βανίλιας
Κρόκος αυγού – 2 τεμάχια
Αλεύρι σίτου – 2 κουταλιές της σούπας
1 κσ κορν φλάουρ
Βούτυρο – 30 γραμμάρια
120 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη 33-35%

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι για την παρασκευή της ζύμης σε ένα βαθύ δοχείο.
Ρίχνουμε εκεί το αλάτι και τη ζάχαρη που χρειάζονται για τη ζύμη.
Τρίβουμε κρύο βούτυρο στον χοντρό τρίφτη.
Ανακατέψτε καλά όλη τη μάζα ώστε να πάρετε μια ψίχα άμμου.
Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό, χρειάζεται μόνο μια ψίχα ζύμης.
Ρίχνουμε τα ψίχουλα στο τηγάνι και τοποθετούμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε την ψίχα ζύμης μέχρι να ροδίσει, προσέχοντας να μην καεί. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 8-10 λεπτά.

Για την κρέμα:

Βάζουμε γάλα να ζεσταθεί. Ανακατεύουμε κρόκους, ζάχαρη, βανιλίνη. Προσθέτουμε αλεύρι, κορν φλάουρ
Ρίχνουμε με προσοχή το ζεστό γάλα Ανακατεύουμε.Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα
Βράζουμε μέχρι να αρχίσει να κάνει τις πρώτες φουσκαλες και αποσύρουμε από τη φωτιά
Προσθέτουμε 30-50γρ. βούτυρο
Αφήνουμε να κρυώσει περίπου 1 ώρα και μετά τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου μέχρι να σφίξει.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος. Μολις βγάλουμε την κρεμα απο το ψυγείο χτυπάμε ελαφρά
Σταδιακά προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος

Συναρμολόγηση

Ρίξτε σε ποτήρια ή φλιτζάνια των 2 κ.σ. ψίχα άμμου. Στη συνέχεια απλώστε 2 κ.σ. κρέμα. Μετά πάλι ψιχα ζυμης και κρέμα.
Και ούτω καθεξής, μέχρι να γεμίσετε εντελώς ολόκληρο το γλυκό.
Βάλτε στο νόστιμο γλυκό για περίπου 1 ώρα και σερβίρετε στο τραπέζι, διακοσμώντας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

ΠΗΓΗКулинарная книга, рецепты
Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε το νερό που αδυνατίζει….για όσουν θέλουν να χάσουν μερικά περιττά κιλά μέχρι το καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΣις κεμπαπ κοτόπουλο…γίνεται ζουμερό, ορεκτικό και πολύ νόστιμο.