Συστατικά

250g μπισκότα digestive
100 γραμμάρια βουτύρου, λειωμένο
600γρ τυρί κρέμα
100g ζάχαρη άχνη
Ξύσμα και χυμό από 1 lime, καθώς και επιπλέον ξύσμα για το σερβίρισμα
50 ml Gin

280ml κρέμα γάλακτος
250ml κουτάκι Gin & Tonic
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 λεμόνι , μισό χυμό και μισό λεπτές κομμένες φέτες
2 μπεζέδες, τριμένοι

Μέθοδος

Βουτυρώστε και στρώστε ένα ταψάκι αποσπώμενης βάσης 23cm με χαρτι ψησίματος.

Βάλτε τα digestive μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων και κάντε τα  ψίχουλα χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, ή επεξεργαστή τροφίμων.

Μεταφέρετε τα σε ένα μπολ,στη συνέχεια ρίξτε πάνω από το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε προσεκτικά μέχρι τα ψίχουλα να είναι πλήρως επικαλυμμένα. Απλώστε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και πιέστε τα με μία σπατουλα  προς τα κάτω στη βάση για να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο στρώμα.

Βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει.

Για την γέμιση, τοποθετήστε το τυρί κρέμας, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα σε ένα μπολ, στη συνέχεια, χτυπήστε με ένα μίξερ μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα. Ρίξτε το τζιν και την κρέμα γάλακτος  και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι το μίγμα να είναι παχύ και εντελώς ομογενοποιημένο. Τώρα απλώστε το με ένα κουτάλι επάνω στη βάση του μπισκότου, και απλώστε το μέχρι τα άκρα. Ομολαποιήστε το από πάνω με μία σπάτουλα. Αφήστε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Ρίξτε σε μία κατσαρόλα το gin & tonic ,

προσθέστε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και βράστε το. Μόλις γίνει σιρόπι (περίπου 3-4 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία), αφήστε το λίγο να κρυώσει,και στη συνέχεια προσθέστε πάλι λίγο χυμό λεμονιου και τις φέτες λεμονιού και ανακατέψτε τες μέσα στο σιρόπι. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Για να σερβίρετε, τοποθετήστε τον αποσπόμενο φορμάκι του cheesecake επάνω σε ένα δισκο, στη συνέχεια ανοίξτε σταδιακά τις πλευρές του αποσπωμενης φόρμας. Σπρώξτε και γλιστρήστε το κέικ πάνω σε ένα δίσκο, αφαιρώντας το χαρτί από τη βάση του cheesecake. Απο πάνω θρυμματίστε τους μπεζέδες,

ραντίστε με το σιρόπι, διασκορπίστε τις φέτες λεμονιού. 

Πασπαλίστε με λιγο ξύσμα Lime, και σερβίρετε.

Είναι θεϊκό Απολαύστε το

Προηγούμενο άρθροΤα αυθεντικά Σουτζουκάκια Σμυρνέϊκα
Επόμενο άρθροΚέικ αμυγδάλου χωρίς αλεύρι