Μαρμάρινο Κέικ με πορτοκάλι

Χρώμα: Το μαρμάρινο μοτίβο του κέικ είναι πανέμορφο, με το πορτοκαλί χρώμα να δίνει μια ζεστή και χαρούμενη νότα.

Μυρωδιά: Η μυρωδιά του πορτοκαλιού είναι έντονη και δελεαστική, ξυπνάει όλες τις αισθήσεις.

Γεύση: Το κέικ είναι αφράτο και υγρό, με πλούσια γεύση από πορτοκάλι. Η ισορροπία μεταξύ του γλυκού και του ξινού είναι τέλεια, ενώ η σοκολάτα προσθέτει μια νότα πολυτέλειας.

Συνολικά: Το Μαρμάρινο Κέικ με Πορτοκάλι είναι ένα εξαιρετικό γλυκό για κάθε περίσταση. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, εντυπωσιακό στην όψη και απολαυστικό στη γεύση.

Προτάσεις:

  • Σερβίρετε το κέικ με μια κούπα ζεστό καφέ ή τσάι.
  • Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού στο γλάσο για επιπλέον γεύση.
  • Για μια πιο δροσερή εκδοχή, μπορείτε να προσθέσετε χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα του κέικ.

Βαθμολογία: 5/5

Θα το ξαναφτιάξω; Σίγουρα!

Υλικά:

αυγά 4 τεμ.
ζάχαρη 2 κουπες
αλεύρι 3 κουπες
πορτοκάλι /φαντα πορτοκάλι/ 1 κουπα.
βανίλια
μπέικιν πάουντερ 1 φακελ
κακάο 2-3 κ.σ.
λάδι 2/3 κουτ.
σοκολάτα γάλακτος 1 πλακα.
ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέστε λάδι, στη συνέχεια πορτοκάλι, βανίλια, ρίχνουμε το αλεύρι σε δοσεις, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ.

Χωρίζουμε μέρος του μείγματος σε αλλο μπολ και ανακατεύουμε με το κακάο.
Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ με κρύο βούτυρο, πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Ρίχνουμε το μισό από το λευκό μείγμα, μετά μισό από το καφέ, πάλι λευκό μείγμα και καταλήγεις σε ένα καφέ μείγμα.

Ανακατεύουμε προσεκτικά με ένα ξύλινο σουβλάκι.

Μαρμάρινο Κέικ με πορτοκάλι
Το κεικ ψήνεται σε φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, για περίπου μία ώρα.
Μόλις κρυώσει το κέικ αλείφουμε με λιωμένη σοκολάτα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα, ή απλά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Θέμα προτίμησης.

Η Συνταγή είναι από το mytasted

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ σοκολάτας με κεράσια και βελουδινη κρέμα.

Κέικ σοκολάτας με κεράσια και βελουδινη κρέμα.

Υλικά για φόρμα με διάμετρο 24 cm:

Για τη ζύμη:
Αυγά – 2,
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 120 g
Βούτυρο – 120 g
Γιαούρτι – 2 κουταλιές της σούπας
Γάλα – 200 ml
Αλεύρι – 270 g
Κορν Φλάουερ – 30 g
Σκόνη κακάο – 25 g
Μπέικιν πάουντερ – 8 g

Για την κρέμα:
Κρέμα Γιωτης – 3 συσκευασίες των 40 γρ
Ζάχαρη – 180 γρ + βαν Ζάχαρη – 20 γρ
Γάλα – 1 λίτρο
Βούτυρο – 50 g

Για ζελέ:
Ζελέ με γεύση κεράσι Γιώτης – 90 g
Νερό ή χυμός κερασιού – 350 ml
Ζελατίνη – 5 g + 25 ml νερό

Επιπλέον:
Κεράσια χωρίς κουκούτσι περίπου. – 500 γρ

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τα αυγά και αρχίζουμε να τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο (το βούτυρο δεν είναι καυτό), ξινή κρέμα και γάλα (θερμοκρασία δωματίου).
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα στρωμένη με χαρτι ψησίματος(τα πλαϊνά της φόρμας δεν χρειάζονται χαρτι).
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 30 λεπτά

Βγάλτε από τον φούρνο και κάντε τρύπες με μια λαβή σπάτουλας (δηλαδή τρυπήστε τη ζύμη).
Οι τρύπες μπορεί να είναι μεγάλες ώστε η κρέμα να ρέει καλά μέσα στη ζύμη. (Ήθελα η κρέμα να ρέει καλά στις τρύπες, αλλά δεν τις έκανα αρκετά μεγάλες.
Άρα υπήρχαν σημεία όπου η κρέμα δεν μπορούσε να διαρρεύσει.
Αφήστε να κρυώσει. Χρησιμοποιώ ένα αποσπώμενο δαχτυλίδι (τσερκι) για να κόψω τα πλαϊνά της ζύμης. Βάζω τη ζύμη σε δαχτυλίδι (η διάμετρος θα είναι 23 εκ.) στρωμένη με μεβράνη.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Στην κρεμα γιωτης σκονη προσθέτουμε τη ζάχαρη και με λίγο γάλα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει. Προσθέστε την βανίλια στη ζεστή κρέμα ζάχαρη και βούτυρο.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και αδειάζουμε αμέσως τη ζύμη. Ισιωνουμε. Δώστε λίγο χρόνο για να κυλίσει η κρέμα στις τρύπες.
Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Τα κεράσια πλένονται και καθαρίζονται. Προσθέστε νερό στη ζελατίνη και ανακατέψτε.
Ετοιμάζουμε ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες. Όπως είναι η ζελατίνη, προσθέτουμε στο ζεστό ακόμα ζελέ και ανακατεύουμε.
Βγάλτε το κέικ από το ψυγείο και απλώστε τα κεράσια πάνω στην κρέμα. Ρίχνουμε το ζελέ σε δύο στάδια (ρίχνουμε το μισό ζελέ και βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 15 λεπτά).
Στη συνέχεια το άλλο μισό και βάλτε το κέικ στο ψυγείο για 4 ώρες να σταθεροποιηθεί.

Το κέικ είναι έτοιμο.

Ευχαριστούμε για την συνταγή την Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΡύζι με Σπανάκι, Κρεμμύδι και Ψευτομπεσαμέλ
Επόμενο άρθροΑκαταμάχητο αφράτο τυρόψωμο που θα σας ξετρελάνει.👌