Το Μαγικό Κέικ Σοκολάτας ονομάζεται έτσι επειδή το μείγμα, παρόλο που είναι ένα, χωρίζεται σε τρία διακριτά στρώματα κατά τη διάρκεια του ψησίματος: μια πυκνή βάση (fudge), μια κρεμώδη μεσαία στρώση και ένα αφράτο παντεσπάνι στην κορυφή. Αυτή η «μαγεία» οφείλεται στην τεχνική παρασκευής του. Είναι ένα υπέροχο, σοκολατένιο γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Η συνταγή είναι απλή, αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τα βήματα. Δοκιμάστε το και ετοιμαστείτε να απολαύσετε το πιο εντυπωσιακό Μαγικό Κέικ Σοκολάτας.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για το Κέικ:

  • 4 Αυγά (ξεχωριστοί κρόκοι και ασπράδια)
  • 500 ml Γάλα (χλιαρό)
  • 100 γρ. Βούτυρο (λιωμένο)
  • 100 γρ. Σοκολάτα (λιωμένη, κουβερτούρα ή γάλακτος)
  • 75 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. Σκόνη κακάου (άγλυκο)
  • 150 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1 κγ Βανίλια (εκχύλισμα ή σκόνη) / ή Ρούμι (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα Αλάτι

Για το Σερβίρισμα:

  • Ζάχαρη άχνη (για ξεσκόνισμα)

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Προετοιμασία: Πρέπει να ξεκινήσετε προθέρμανση του φούρνου στους 160º C (αντιστάσεις). Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 17×27 εκ. ή 20×20 εκ.

Μείγμα Κρόκων: Χτυπάτε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν κρεμώδη και απαλά (ανοιχτόχρωμα). Προσθέστε τη βανίλια ή το ρούμι και τη λιωμένη σοκολάτα. Αναμείξτε με το μίξερ για να ενσωματωθούν.

Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και κτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα. Προσθέστε την σκόνη κακάο και ενσωματώστε. Προσέξτε να μην παραχτυπήσετε το μείγμα σε αυτό το στάδιο.

Ενσωμάτωση Υγρών/Στερεών: Προσθέστε το μισό αλεύρι (κοσκινισμένο) και ενσωματώστε. Προσθέστε το μισό χλιαρό γάλα και ενσωματώστε. Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας μετά από κάθε ενσωμάτωση. Το μείγμα θα είναι αρκετά ρευστό.

Μαρέγκα: Τοποθετήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα καθαρό μπολ και προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Αναμείξτε με μίξερ χειρός σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.

Τελική Σύνθεση: Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο κουτάλι ή μια σπάτουλα για να ανακατέψτε απαλά τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων. Το μείγμα πρέπει να είναι ρευστό και να έχει στην επιφάνεια κομματάκια μαρέγκας. **Προσοχή:** Η μαρέγκα δεν πρέπει να ενσωματωθεί πλήρως, αυτό είναι το μυστικό του Μαγικού Κέικ Σοκολάτας.

Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα στον προετοιμασμένο ταψί. Ψήνετε στους 160º C για 50-60 λεπτά, ή αν προτιμάτε στους 180º C για 45 λεπτά (οι χρόνοι εξαρτώνται από το φούρνο). Το κέικ είναι έτοιμο όταν έχει χρυσίσει στην κορυφή και η μέση είναι ακόμα λίγο «τρεμουλιαστή».

Σερβίρισμα: Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε. Ιδανικά, κρατήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να σταθεροποιηθούν τα τρία στρώματα. Αφού κρυώσει, κόψτε σε κύβους. Σερβίρετε με άχνη ζάχαρης. Απολαμβάνω!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 45-60 λεπτά

Χρόνος Ψύξης/Αναμονής: 2-12 ώρες (ιδανικά όλη νύχτα)

Συνολικός Χρόνος (Ενεργός): Περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για να διαχωριστούν σωστά τα τρία στρώματα του Μαγικού Κέικ Σοκολάτας, είναι κρίσιμο το γάλα να είναι χλιαρό και η ενσωμάτωση της μαρέγκας να γίνει απαλά και όχι πλήρως, ώστε να μείνουν «σύννεφα» μαρέγκας στο μείγμα.

Εάν το κέικ δεν κρυώσει εντελώς, το μεσαίο στρώμα θα είναι πολύ ρευστό. Είναι απαραίτητο να μείνει στο ψυγείο για αρκετές ώρες πριν το κόψιμο. Δείτε κι άλλες εύκολες συνταγές για κέικ σοκολάτας.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια με ξύσμα πορτοκαλιού. Το πορτοκάλι και η σοκολάτα ταιριάζουν τέλεια και δίνουν ένα twist στη γεύση.


 

Σχετικές Συνταγές 

Αφράτο Κέικ Βανίλιας

Γλυκό Ψυγείου με Σοκολάτα

Εύκολη Τούρτα Σοκολάτας


ΠΗΓΗ: http://isabellskitchen.com/