Αυτό το προφιτερόλ με έτοιμα σου είναι ό,τι πρέπει για να ικανοποιήσετε την λαχτάρα σας για γλυκό, χωρίς κόπο και με λίγο χρόνο. Τα σου είναι τραγανά και αφράτα, ενώ η κρέμα μιλφει είναι απαλή και γευστική. Η προσθήκη σοκολάτας γκαναζ δίνει μια πλούσια και σοκολατένια γεύση που απογειώνει το γλυκό.

Εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου με αυτό το εύκολο και νόστιμο γλυκό!

Υλικά:

1 συσκευασία έτοιμα σου (περίπου 30 τεμάχια)
1 φακελάκι σαντιγί Γιώτης (200γρ.)
600γρ. γάλα
1 φακελάκι κρέμα μιλφέι Γιώτης (600γρ.)
3 σοκολάτες Nestlé 65%
600γρ. κρέμα γάλακτος
Σαντιγί για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη σαντιγί: Χτυπάμε το γάλα με το φακελάκι σαντιγί Γιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε την έτοιμη σαντιγί σε κορνέ και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Φτιάχνουμε την κρέμα μιλφέι: Χτυπάμε το γάλα με το φακελάκι κρέμα μιλφέι Γιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Φτιάχνουμε τη γκανάζ: Σπάμε τις σοκολάτες Nestlé σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί καλά, χωρίς να βράσει. Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω από τις σοκολάτες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί η γκανάζ.
Συναρμολόγηση: Γεμίζουμε τα σου με την κρεμα. Ρίχνουμε γκανάζ ώστε να καλύψει τα σου σε καθε στρωση που κανουμε. Συνεχίζουμε με εναλλασσόμενες στρώσεις  μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Διακόσμηση: Διακοσμούμε την επιφάνεια του γλυκού με ροζέτες από την κρύα σαντιγί.
Βάζουμε το προφιτερόλ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Maria Hatzidaki

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Προφιτερόλ νηστίσιμο!

Νηστισιμο Προφιτερολ

Κρέμα λευκή
600ml νερό
280 γρ ζάχαρη
180γρ νισεστε
2 κ.σ φυτική μαργαρίνη
2 βανιλιες
Χυμός 2 πορτοκαλιών

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το κρύο νερό με το νισεστε να διαλυθεί και προσθέτουμε τη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού και τα βαζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας καλα μέχρι να αρχίσει να πηζει. Τέλος ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια. Το βάζουμε απ τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κρέμα σοκολάτας
500ml νερό
180 γρ ζάχαρη
80 γρ αγλυκο κακάο
40 γρ νιζεστε
40 γρ αλεύρι
80γρ κουβερτούρα
2 βανίλιες

Σε κατσαρόλακι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη να λιώσει στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο το νισεστε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πηζει. Τραβάμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και τη βανίλια.
Συναρμολογηση :
Σε ατομικα μπολάκια ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας λευκή κρέμα, λίγα μπισκότα τριμμενα και από πάνω κρέμα σοκολάτας.
Αν θέλουμε να κάνουμε το γλυκό μας αλάδωτο, θα παραλειψουμε τη μαργαρίνη και τα μπισκοτα και ενδιάμεσα θα βάλουμε φρυγανιά σιροπιαστή.
Αντί για σου βάζουμε μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή Μιράντα. Μπορούμε να βάλουμε κομματάκια από κέικ ή λουκουμάδες και να τους γεμίσουμε με τη λευκή κρέμα.
Μπορούμε να στολίσουμε το προφιτερόλ με φυτική σαντιγί και αμύγδαλα τριμμενα.
Καλή επιτυχία!!!!!