Ρεβανί Ούζου το Μεθυστικό!!

Υλικά

6 Αυγά χωριστά Κρόκοι – Ασπράδι
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 Βανίλιες
80 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ Σιμιγδάλι ψιλό

Για το Σιρόπι
600 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ Νερό
150 γρ Ούζο Βαρβαγιάννη Πλωμαρίου Πράσινο
Φιστίκι Αιγινης για Διακόσμηση

Συνταγη για Ταψάκι 27εκ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το ένα τρίτο της ποσότητας από τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα μας αδειάζουμε σε ένα μπολ, στον ίδιο κάδο ρίχνουμε τους κρόκους αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία υπόλευκη κρέμα.
Αποσύρουμε τον κάδο και ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα από τη μαρέγκα και τα ανακατεύουμε με μείγμα των κρόκων, στη συνέχεια ρίχνουμε κοκκινισμένα το σιμιγδάλι και το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί αφού ομογενοποιηθούν ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Βουτυρώνουμε η λαδώνουμε ένα ταψάκι 27 εκατοστών και αλευρώνουμε ελαφρά ρίχνουμε το μίγμα από το ρεβανί και απλώνουμε ομοιόμορφα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 25 με 28 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι.

Μόλις ψηθεί το ραβανί ξεκινάμε το σιρόπι βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για 3 λεπτά μετράμε από τη στιγμή του βρασμού.
Σε μία κανάτα ρίχνουμε το ούζο που θα χρησιμοποιήσετε να είναι έτοιμο, κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του ραβανί ώστε να απορροφήσουμε όμορφα το σιρόπι.
Μόλις βράσει το σιρόπι ρίχνουμε Απευθείας το ούζο και σιροπιάζουμε το ζεστό ραβανί με το ζεστό σιρόπι αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μόλις κρυώσει για ομοιόμορφο σιρόπιασμα κάντε το κολπάκι (το τυλίγω με μεμβράνη και το αναποδογυρίζω)
Εάν έχετε χρόνο αφήστε το κάποιες ώρες.
Ετοιμο σιροπιασμένο παντού με υπέροχο άρωμα σε τέλεια αναλογία αφράτο και διακοσμημένο με φιστίκι Αιγίνης

Προηγούμενο άρθροΚασερόπιτα με πατάτα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με σουσάμι