Γνωρίζετε ποιο είναι το μυστικό υλικό που μπορεί να απογειώσει κάθε πιάτο σας;

 

Για αυτό μπορούν να σας διαβεβαιώσουν κορυφαίοι σεφ όπως ο Anthony Bourdain ο οποίος στο βιβλίο του «Κουζίνα Εμπιστευτικό» λέει ότι είναι ένα από τα συστατικά που κάνουν τα πιάτα των εστιατορίων να έχουν καλύτερη γεύση από το σπιτικό φαγητό.
Είναι το κρεμμύδι, αλλά όχι οποιοδήποτε κρεμμύδι. Μιλάμε για το ασκαλώνι ή εσαλότ. Βρασμένο, σοταρισμένο, καραμελωμένο ή ακόμα και ωμό, το εσαλότ είναι ένα από τα κορυφαία υλικά που χρησιμοποιούν οι σεφ στις κουζίνες τους.
Το εσαλότ είναι πιο ντελικάτο από τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Ο βολβός του είναι σφαιρικός, οβάλ ή επιμήκης. Στα συν του το γεγονός ότι δεν αφήνει ενοχλητική οσμή και καίει λιγότερο.
Σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό για να χρησιμοποιείτε τον σωστό τύπο κρεμμυδιού σε κάθε συνταγή:
Λευκά κρεμμύδια
Έχουν πιο πικάντικη γεύση από το κίτρινα και λεπτότερη φλούδα. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό για αυτό είναι πολύ τραγανά. Μερικές φορές τα βρίσκουμε με τον πράσινο μίσχο πάνω τους. Χρησιμοποιούνται πολύ στη μεξικάνικη κουζίνα, ενώ η υφή τους τα καθιστά ιδανικά για ωμές συνταγές.

Κίτρινα ή καφέ Κρεμμύδια
Είναι τα πιο συνηθισμένα κρεμμύδια και έχουν καφέ φλούδα. Ταιριάζουν σχεδόν με τα πάντα και είναι η ασφαλέστερη λύση για κάθε συνταγή. Ωμά έχουν έντονη γεύση η οποία μαλακώνει όταν μαγειρεύονται. Όσο περισσότερη ώρα τα μαγειρεύετε τόσο πιο γλυκά γίνονται και καραμελώνουν εύκολα.Ταιριάζουν απόλυτα σε πιάτα με κρέας.

Γλυκά κρεμμύδια
Υπάρχουν διάφορα είδη γλυκών κρεμμυδιών. Δεν έχουν την έντονη, πικάντικη γεύση που έχουν τα υπόλοιπα, και είναι υπέροχα ωμά σε σαλάτες ή σάντουιτς. Επίσης, είναι ιδανικά για καραμελοποίηση και σε πιάτα όπου το κρεμμύδι είναι το βασικό υλικό, όπως οι κρεμμυδόσουπες. Είναι υπέροχα ψητά και κάνουν τα καλύτερα onion rings.
Κόκκινα κρεμμύδια
Έχουν βαθύ μωβ χρώμα και ήπια γεύση. Είναι καλύτερα ωμά σε σαλάτες, σάλτσες, σε μπιφτέκια και σάντουιτς, καθώς έχουν ήπια γεύση.
Φρέσκα κρεμμυδάκια
Χρησιμοποιούνται συνήθως στις κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, αλλά είναι εξαιρετικά σε πολλά πιάτα αφού έχουν ήπια γεύση. Το λευκό μέρος τους έχει εντονότερη γεύση και είναι καλύτερο μαγειρεμένο, ενώ τα πράσινα φύλλα είναι καλύτερα σε ωμά πιάτα.

Πηγή πληροφοριών: bovary.gr

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα φανταστική…χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΠουγκιά χοιρινό με λαχανικά γραβιέρα & πατάτες!!!!