Το Παστίτσιο της Μαμάς

Υλικά

350γρ
350 γρ κιμά μοσχαρίσιο
350γρ χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
1 κονσερβα ντομάτες κονκασε
1 βάζο τοματοχυμο Pummaro
3 – 4 φλιτζάνια νερό
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μέντα, κανέλα και φύλλα δάφνης

1 kg μακαρόνι χοντρο ή πεννες μαγειρεμένα.
Αφού κρυώσουν αναμειγνύεται με 1 χτυπημένο αυγό και 69 γρ. Τριμμένο Κεφαλοτύρι.

Για τη μπεσαμελ
220γρ βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
6 φλιτζάνια γάλα
Αλάτι, πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
3 αυγά
150γρ Κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Μαγειρέψτε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε τον ντοματοπελτέ και μαγειρέψτε για ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε pummaro,
ντομάτες κονκασε και νερό. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, βότανα, κανέλα και φύλλα δάφνης. Μαγειρέψτε
σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Ενώ αυτό μαγείρευεται, λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, μόλις λειώσει προσθεστε το αλεύρι
και χτυπάμε για 2 λεπτά το αλεύρι.
Ρίξτε λίγο τη φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά χτυπωντας την ίδια στιγμή, αυτό θα φανεί σαν
να σα να σβολιαζει αλλά χύπαμαι και θα γίνει λειο. Μαγειρέψτε έως ότου πήψει.
Αφαιρέστε απο τη φωτιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τα χτυπημένα αυγά, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.

Τώρα συναρμολογήστε το Παστίτσιο.
Βάλτε τα Ζυμαρικά στο κάτω μέρος, την επόμενη στρώση σάλτσας κιμα, και ολοκληρώνεται με bechamel, πασπαλίζετε τυρί, αν θέλετε από πάνω. Βάλτε στο φούρνο για 45 min στους 180 βαθμούς
Καλύψτε το απο πάνω με χαρτί ψησίματος , αν δείτε ότι αρπάζει από πάνω.
Βγάλτε το και αφήστε το να καθίσει για μια ώρα, σερβίρετε με σαλάτα.

 

Καλή Απόλαυση

Pastichio

350gm lamb mince
350gm beef mince
350gm pork mince
1 large onion chopped
4 cloves garlic
3 tablespoons tomato paste
1 can chopped tomatoes
1 jar Passata
3 – 4 cups water
Salt, pepper, oregano, mint, cinnamon and bay leaves

1 kg Tubular spaghetti or Penne cooked.
Once cooled mix with 1 beaten egg and 69gm grated Kefalotyri.

For becahmel
220gm butter
1 cup flour
6 cups milk
Salt, Pepper and freshly ground nutmeg
3 eggs
150gm Kefalotyri grated

Instructions

Cook off onion 🧅 n olive oil until soft add garlic cook for 30 seconds.
Add mince and cook until browned.
Add tomato paste and cook for a minute, then add passata, can tomatoes and water. Add salt, pepper, herbs, cinnamon and bay leaves. Cook on low heat for about 20 minutes.
While that is cooking,
Melt butter in a pot, once melted ad flour and whisk for 2 minutes to cook the flour.
Drop heat a little.
Add milk slowly whisking at the same time, this will seem like it is clumping, keep whisking and it will smooth out.

Cook until it thickens.
Take off heat for 10 minutes.
Then add whisked eggs, cheese, salt and pepper.
Now assemble the pastichio.
Pasta at the bottom, next layer meat sauce, topped with the bechamel, sprinkle cheese if you want on top.
Put in the over for 45min on 180degrees
Cover the top with baking paper halfway if getting too brown.
Take out and let it sit for an hour, serve with a Greek salad.

Enjoy

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακός Χαλβάς Φαρσάλων
Επόμενο άρθροΚεφτέδες με πατάτες και μελιτζάνες στο φούρνο