Υλικά:

6 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
1,5 φλιτζάνι νερό
6 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
4 κουταλιές της σούπας νερό
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση:

Ξέπλυνε καλά το ρύζι γλασέ κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βάλε το ρύζι σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε 1,5 φλιτζάνι νερό.
Μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά

Πρόσθεσε τα 6 φλιτζάνια φρέσκο γάλα στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Σιγοβράσε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.

Δείτε Επίσης: Ρυζόγαλο με πορτοκάλι

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, διάλυσε τις 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ στις 4 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να μην υπάρχουν σβολιάκια.
Πρόσθεσε το μείγμα του κορν φλάουρ στο ρυζόγαλο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Πρόσθεσε τη ζάχαρη και σιγοβράσε για άλλα 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το ρυζόγαλο να πήξει και να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.

Πρόσθεσε το φακελάκι βανίλια και ανακάτεψε καλά.
Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησε το ρυζόγαλο να κρυώσει ελαφρώς.
Μοιράζεις το ρυζόγαλο σε μπολ και πασπάλισε με κανέλα αν επιθυμείς.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Προηγούμενο άρθροΛαχανοντολμάδες
Επόμενο άρθροΠίτα με φέτα και έτοιμα φύλλα