Ρυζόγαλο με πορτοκάλι
Το ρυζόγαλο με πορτοκάλι είναι μια υπέροχη παραλλαγή του κλασικού γλυκού που συνδυάζει την κρεμώδη υφή του ρυζιού με την δροσερή γεύση και το αρωματικό ξύσμα του πορτοκαλιού.
Πλεονεκτήματα:
- Γεύση: Η προσθήκη πορτοκαλιού δίνει στο ρυζόγαλο μια δροσερή και φρουτώδη γεύση που το κάνει ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.
- Άρωμα: Το ξύσμα πορτοκαλιού χαρίζει στο ρυζόγαλο ένα υπέροχο άρωμα που θα σας ξετρελάνει.
- Υγιεινό: Το ρυζόγαλο είναι ένα υγιεινό γλυκό, καθώς περιέχει γάλα, ρύζι και ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γάλα αμυγδάλου ή καρύδας για μια vegan εκδοχή.
- Εύκολο στην παρασκευή: Το ρυζόγαλο με πορτοκάλι είναι εύκολο στην παρασκευή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής.
Υλικά
8 κ.σ ρύζι μπασματι
1/2 κ.γ.αλατι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 λίτρο γάλα φρέσκο
3 κ.σ.ανθος αραβοσιτου γιωτης
3 κ.σ.ζαχαρι καστανή
1 βανίλια
Εκτέλεση
Πλένω το ρύζι και το βάζω να βράσει με νερό αλατι και το ξύσμα από το πορτοκάλι
Μόλις μαλακώσει το ρύζι ρίχνω φρέσκο γάλα από το οποίο έχω κρατήσει μισή κούπα γάλα και έχω διαλύσει το ανθος αραβοσιτου γιωτης
και την ζαχαρη
Μόλις αρχίζει να βράζει το γάλα ρίχνω το περιεχόμενο της κούπας και 1 βανίλια ανακατεύω καλα να δέσει το ρυζόγαλο είναι έτοιμο!!!
Σκέτη απόλαυση!!!
Καλή επιτυχία πανεύκολο.
Η Συνταγή είναι της ArtemisTaia Arampatzi
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σοκολατένιο ρυζόγαλο
ΥΛΙΚΑ
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κουβερτούρα
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 10 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 5 κουτ. σούπας ρύζι γλασσέ
- λίγο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζω το ρύζι σε μια κατσαρόλα και ρίχνω λίγο νερό, τόσο όσο να καλύψει ελαφρά το γλασσέ όταν το βάλω στην κατσαρόλα. Το βράζω μέχρι να πιει το ζουμί του.
- Σε μια κούπα ανακατεύω το κορν φλάουρ με λίγο γάλα. Ρίχνω το υπόλοιπο γάλα στην κατσαρόλα να βράσει μαζί με το ρύζι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει, ανακατεύοντας διαρκώς.
- Όταν φουσκώσει, χαμηλώνω τη φωτιά, προσθέτω τη ζάχαρη και το διαλυμένο κορν φλάουρ, και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Τότε ρίχω την κουβερτούρα.
- Τ’ αφήνω να κρυώσει για λίγο και γεμίζω μπολ, ποτήρια του ουίσκι ή ο,τι με βολεύει και το αφήνω εκτός ψυγείου να κρυώσουν εντελώς. Μετα τα βάζω στο ψυγείο και σερβίρω.