Πορτοκαλόπιτα

Συνταγή για την ωραιότερη πορτοκαλόπιτα με φυλλο κρουστας, λέγεται και της τεμπέλας γιατί θέλει μικρή διαδικασία.

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
4 αυγά
200 γρ. γιαούρτι 0% ή 2% λιπαρά
250 γρ. βούτυρο τύπου Lurpak ή μαργαρίνη λιωμένο αλλά όχι ζεστό
1 φακελάκι μπέικιν(20 γρ.)
3/4 κούπας (περίπου 180 με 200 γρ.)ζάχαρη
1 βανίλια
ξύσμα 2 πορτοκαλιών

για το σιρόπι:
Μετράμε με ένα μεγάλο ποτήρι του νερού
3 ποτήρια ζάχαρη
4 1/2 ποτήρια νερό
φλούδα και χυμό 2 πορτοκαλιών
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Με ένα ψαλίδι κόβω σε λωρίδες το φύλλο.
Τα ξεχωρίσω καλά να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους σε ένα ταψί μεγάλο.
Αν τα αφήσω να στεγνώσουν κιόλας δύο ωρίτσες ακόμα καλύτερα.
Σε ένα μπολ χτυπάω με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη,ρίχνω και τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα να γίνουν μια κρέμα.
Προσθέτω τα κομμένα φύλλα λίγα λίγα ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ρουφήξουν όλη την κρέμα.
Αδειάζω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι
25×35 και ψήνω στους 180 για 35 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει καλά,πάνω και κάτω.

Εντωμεταξύ βράζω το σιρόπι 8-10 λεπτά περίπου και στο τέλος ρίχνω τη βανίλια.
Σιροπιάζω το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.
Θα το ρουφήξει όλο και θα είναι όσο πρέπει.
Αν θέλουμε παραπάνω σιρόπι φτιάχνουμε μισή δόση παραπάνω.

Καλή επιτυχία!!!😍😍

H συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πορτοκαλόπιτα με Μους Γιαουρτιού και Ζελέ Φράουλας

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratou Petrou

Υλικά

Για την Πορτοκαλόπιτα
6 Αυγά μεσαία
150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
50 γρ Μπεικιν παουντερ
300 γρ Χυμό Πορτοκαλιού
Ξύσμα απο 2 Πορτοκάλια

Για το Σιρόπι
125 γρ Ζαχαρη κρυσταλλική
500 γρ νερό

Για την Μους Γιαουρτιού
400 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό
50 γρ Μελι
1 βανίλια φυσική ή 2 βανιλετες ή ξύσμα λεμονιού
500 γρ κρέμα γάλακτος σε Σαντιγί

Για το Ζελέ Φράουλας
500 γρ Φράουλες Πολτοποιημένες
80 γρ ζαχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
15 γρ ζελατίνες φύλλα
150 γρ Φράουλες κομμένες σε κυβάκια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα για 5 λεπτά περίπου.
Αφού τα αναμείξετε όλα μαζί βουτυρώνουμε μία ψηλή φόρμα 27 εκατοστών και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα και
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά τσεκάρετε με μαχαιράκι.
Ετοιμη ψημένη και με υπέροχο χρώμα κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεκινάμε το σιρόπι

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 4 λεπτά και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι την κρύα πορτοκαλόπιτα και αφήνουμε να κρυώσουν.
Οσο Κρυώνει η πορτοκαλόπιτα Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη μους γιαουρτιού πραγματικά σε δύο λεπτά.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί επέλεξα να την αρωματίσω με βανίλια φυσική φυσικά μπορείτε να βάλετε
βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού η μαστίχα Χίου ότι σας αρέσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι με το μέλι και τα ανακατεύουμε όταν είναι έτοιμη η σαντιγί την ενώνουμε με το γιαούρτι και ανακατεύουμε
με σπάτουλα να πάρουμε μία ωραία μους.
Την απλώνουμε ομοιόμορφα επάνω στην κρύα πορτοκαλόπιτα και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα

Για το ζελέ σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη με την υπόλοιπη βανίλια και τις μισές περίπου πολτοποιημένες φράουλες, βράζουμε για
1 λεπτό περίπου να λιώσει η ζάχαρη κλείνουμε τη φωτιά και στύβουμε τις ζελατίνες που έχουμε μουλιάσει σε παγωμένο νερό τις ρίχνουμε
μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Αδειάζουμε τις φράουλες με τη ζελατίνη πίσω στις υπόλοιπες πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία όταν πλέον
έχει πέσει η θερμοκρασία αδειάζουμε το ζελέ επάνω στη μους για πασπαλίζουμε με τις κομμένες φράουλες βάζουμε ψυγείο τουλάχιστον
τρεις ώρες να σφίξει το ζελέ όταν το βγάλουμε από το ψυγείο είναι έτοιμο παγωμένο εντυπωσιακό γλυκάκι δροσερό και πεντανόστιμο κόβουμε και
απολαμβάνουμε σίγουρα θα κλέψει την παράσταση στο τραπέζι σας.

Υ.Γ Μπορούμε αντί για ζελέ να βάλουμε μαρμελάδα φράουλα ή όποια άλλη σας αρέσει

Προηγούμενο άρθροΈχετε φτιάξει κοτόπουλο λεμονάτο στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΤάρτα Ναπολιτάνα με κρέμα σιταριού