Συνταγή ΚΕΙΚ ΥΛΙΚΑ :

6 αυγα,

200 γραμμαρια ζαχαρη,

180 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,

60 γραμμαρια κορν φλαουρ,

1 βανιλια,

25 γραμμαρια αγελαδινο βουτυρο!

ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν,να ασπρισουν,να στεκονται!Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε το αλευρι το κορν φλαουρ,και την βανιλια κοσκινισμενα ανακατευουμε παρα πολυ απαλα να μην βγει ο αερας!Τελος προσθετουμε το βουτυρο ζεστο προς χλιαρο!Τοποθετουμε το.μιγμα.η σε.δυο φορμες μιας.χρησεως αλουμεινενιιες, η σε ταψι 30χ25!

Το ψηνουμε στους 170 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις πανω κατω μεσαια σχαρα για 30 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο του καθενος!Το αφηνουμε να κρυωσει!

ΓΛΑΣΣΟ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

300 γραμμαρια καρυδα,

500 γραμμαρια.αχνη ζαχαρη,

100 γραμμαρια κακαο,

100 ml γαλα,

10 γραμμαρια βουτυρο!

Τα τοποθετουμε ολα μαζι στην κατσαρολα και τα βραζουμε 2 λεπτα!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:Εαν κανουμε σε φορμες μιας.χρησεως οπως εγω κοβουμε τα κεικ στην μεση εγκάρσια,τοποθετουμε στην μεση μαρμελαδα ,το πιανουμε και το βουταμε στο γλασσο και στην συνεχεια στην καρυδα!Η κοβουμε το κεικ κομματια και κανουμε την ιδια διαδικασια βουτηγμα στο γλασσο και στην καρυδα!

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΚ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ!!!!

Προηγούμενο άρθροΣε ποιον δεν αρέσουν αυτά τα μικρά, λαχταριστά, στρογγυλά Ντονατς?
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακό Γλυκό της Σύμης…