Πατσαβουρόπιτα – Κανταΐφι του Τεμπέλη

Αυτή η συνταγή για πατσαβουρόπιτα, ή αλλιώς κανταΐφι του τεμπέλη, είναι ό,τι πρέπει για όσους θέλουν ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση. Το τραγανό φύλλο καντιαφι, οι ξηρεοι καρποί και η πλούσια επικάλυψη με σιροπι συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα γλυκό που θα λατρέψουν όλοι.

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη: Η συνταγή είναι απλή και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Γρήγορη: Μπορείτε να ετοιμάσετε την πατσαβουρόπιτα σε λιγότερο από 30 λεπτά.
  • Νόστιμη: Η γεύση είναι πλούσια και απολαυστική, με τέλεια ισορροπία σιροπιου και τραγανού φύλλου.
  • Ευέλικτη: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορους ξηρους καρπούς, όπως αμυγδαλα
  • Εντυπωσιακή: Η πατσαβουρόπιτα είναι ένα όμορφο γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Συνοψίζοντας:

Η πατσαβουρόπιτα – κανταΐφι του τεμπέλη είναι ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει. Δοκιμάστε την και μοιραστείτε την με τους αγαπημένους σας!

Υλικα

400 γρ Κανταΐφι ψιλοκομμένο
260 γρ Καρύδι Τριμμένο
100 γρ Φουντούκια τριμμένα
70 γρ Φρυγανιά
4 γρ Κανέλα Σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Μοσχοκάρυδο
1 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα Λεμόνι
300 γρ Βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο

Για το Σιρόπι
650 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ Νερό
80 γρ Γλυκόζη
2 ξυλάκια κανέλα
3 φλούδες απο Λεμόνι
1 βανίλια
1 κουτ γλυκού Ροδόνερο (Προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή παίρνοντας το κανταΐφι και το κόβουμε με ένα μαχαίρι σε πολύ ψηλά κομμάτια
Mόλις τα ψιλοκόψουμε τα τοποθετούμε μέσα σε μία μεγάλη λεκάνη
Στη συνέχεια σε ένα μεταλλικό μπολ ρίχνουμε το τριμμένους ξηρούς καρπούς τα μπαχαρικά τη φρυγανιά και το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε πολύ καλά

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 3/4 από το λιωμένο βούτυρο μέσα στη λεκάνη με το κανταΐφι και με τα χέρια μας το ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να βουτυρωθεί παντού
Τελειώνοντας ρίχνουμε τους ξηρους καρπους με τα μπαχαρικά μέσα στη λεκάνη με το κανταΐφι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί
Μεγάλη προσοχή να ανακατευτούν πολύ καλά οι ξηροί καρποί με το κανταΐφι
Στη συνέχεια με λίγο από το βούτυρο που περίσσεψε λαδώνουμε ένα ταψάκι με διαστάσεις 28 * 20 και ρίχνουμε μέσα το μείγματος

Απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και σε συνέχεια το πιέζουμε πολύ καλά με τα χέρια μας ώστε να βγει όσο το δυνατόν περισσότερο συμπαγής
Σε αυτό το στάδιο μπορεί να σας βοηθήσει και μια λαδόκολλα ώστε να το πιέσετε καλύτερα
Αφού έχει γίνει αρκετά συμπαγές στο κανταΐφι μας τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο που περίσσεψε σε όλη την επιφάνεια του.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνος 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα
Μολις βάλουμε για ψήσιμο το κανταΐφι ετοιμάζομαι απευθείας στο σιρόπι διότι θέλουμε να είναι χλιαρό προς ζεστο ρίχνοντας όλα τα υλικά
σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για τρία λεπτά από τη στιγμή του βρασμού
Ετοιμο ψημένο το κανταΐφι μας όπως βλέπετε έχει πάρει ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα έτσι όπως είναι ζεστό το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπιτα

Τ αφήνουμε ένα τραβήξει όλο το σιρόπι και να σιροπιαστεί πολύ καλά εγώ το άφησα για ένα ολόκληρο βράδυ και στη συνέχεια το έβγαλα
των αποδογύρισα για ωραιότερη εμφάνιση

 

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια χωρίς γλουτένη
Επόμενο άρθροΧωρίς μίξερ, χωρίς κόπο: Τέλεια τυροπιτάκια σε χρόνο dt