Panda Cake

Συστατικά:

1ο Στρώμα :
45 γραμμάρια ζάχαρη (3 κουταλιές της σούπας)
14 γραμμάρια κακάο σε σκόνη (2 κουταλιές της σούπας)
90 ml νερό (6 κουταλιές της σούπας)
45 γραμμάρια βούτυρο (3 και ένα τέταρτο της κουταλιάς της
σούπας)
200 γραμμάρια μπισκότα πτιμπερ

2ο στρώμα:
90 γραμμάρια (6 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη
24 γρ αλεύρι (3 κουταλιές της σούπας)
32 γραμμάρια κορν φλαουερ (4 κουταλιές της σούπας)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
650 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

3ο στρώμα:
22 γραμμάρια (1,5 κουταλιά της σούπας) ζάχαρη
16 γραμμάρια κορν φλαουερ (2 κουταλιές της σούπας)
7 γραμμάρια κακάο (1 κουταλιά της σούπας)
200 ml νερό ή γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
50 γρ σοκολάτα κουβερτουρα

Για διακόσμιση τρουφα σοκολάτας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη το κακάο το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός στη συνέχεια προσθέτουμε και το βούτυρο
και βάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίζει να γίνεται ένα ρευστό σοκολατενιο μειγμα

Σε ένα άλλο μπολάκι τρίβουμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια και προσθέτουμε μέσα τη σοκολάτα από το κατσαρολάκι που μόλις φτιάξαμε
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα, μόλις το μείγμα έχει ανακατευτεί πολύ καλά το ρίχνουμε σε ένα πυρεξάκι και το πιέζουμε να καθίσει για να κάνει τη βάση του γλυκού
και το αφήνουμε στην άκρη

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα το κορν φλάουρ το αλεύρι τη βανίλια και τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά όλα μαζί για να διαλυθούν στο τέλος θα έχει πήξουν σε μία κρέμα
η οποία θα πρέπει να βγάζει φουσκάλες. Τότε προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει αδειάζουμε την κρέμα μας πάνω στη βάση μπισκότου που έχουμε φτιάξει και
αφήνουμε το μείγμα αφού το ισιώσουμε καλά να κρυώσει στο ψυγείο για να σφίξει

Μετά ξεκινάμε το τελευταίο στρώμα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό το κακάο τη ζάχαρη το κορν φλάουρ και πάλι ανακατεύουμε να διαλλυθουν και προσθέτουμε και το βουτυρο.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατευουμε έως ότου πήξει η κρέμα μας. Εφόσον πηξει ρίχνουμε και τα κομμάτια σοκολάτας και συνεχίζουμε έως ότου γίνει μία πολυ πηχτή σοκολατένια κρέμα βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας την ισιώνουμε τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη η οποία εφάπτεται πάνω στην κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο περίπου για δύο ώρες να σφίξει
Οταν λοιπόν είναι έτοιμη πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Subscibe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚέικ “Ευκολότερο και από απλό”🥧👌😋
Επόμενο άρθροTσουρεκατα κουλούρια!!!!!!