Δείτε Επίσης: Κοτόπιτα Ζαγορίτικη | Κοτόπιτα με Μανιτάρια

Τραγανή Κοτόπιτα με κολοκυθάκια

Συστατικά

300-400g περίπου Στήθος κοτόπουλου
400 γρ περίπου Κολοκυθάκια
500 γρ κρεμμύδια ψιλοκομμένα
7g αλάτι
Πιπέρι
500 γρ έτοιμo φύλλο κρούστας για πίτα
Μείγμα επικάλυψης:
300ml ανθρακούχο μεταλλικό νερό
5 γρ αλάτι
30 ml λάδι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το κοτόπουλο στήθος σε μικρούς κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι και ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια.
2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι για δεκαπέντε λεπτά μέχρι να ροδίσει
3. Τώρα προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αλάτι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5 λεπτά
4. Προσθέστε τα τριμμένα κολοκυθάκια και συνεχίστε για άλλα 5 λεπτά. Ρίξτε πιπέρι, ανακατέψτε και αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για λίγο. Δεν έχει σημασία ποια είναι η θερμοκρασία, δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό
5. Λαδώστε ένα στρογγυλό ταψί (33 cm). Συμβουλή: Μην προσθέτετε λίγο λάδι, καθώς θα είναι δύσκολο να βγει όταν τελειώσει η πίτα.
6. Τώρα στρώστε 3 φύλλα, στοιβάζοντάς τα το ένα πάνω στο άλλο. Δεν βάζετε τίποτα μεταξύ τους
7. Προετοιμάστε το μείγμα για επικάλυψη / ράντισμα , δηλ. ανθρακούχο νερό, αλάτι και λάδι

8. Απλώστε 3 κουταλιές της σούπας μείγμα του ανθρακούχου νερού πάνω από το τελευταίο φύλλο και προσθέστε το μείγμα κοτόπουλου με τα κολοκύθια
9. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το πακέτο μου με τα φύλλα είχε 11 φύλλα. Δεδομένου ότι 3 μπαίνουν στην βάση για αρχή και 2  για το τέλος, έχω 6 φύλλα ακόμη γι αυτό διαχωρίσαμε το μείγμα κοτόπουλου σε 7 ίσα μέρη για να διευκολύνω τον προσδιορισμό της ποσότητας.
10. Πάνω από το μείγμα κοτόπουλο, στοιβάζονται τώρα 6 φύλλα ένα προς ένα ως εξής: Φύλλο / 3 κουταλιές της σούπας μείγμα επικάλυψης νερού / μείγμα κότοπουλο μέχρι να απομείνουν τα δύο τελευταία φύλλα
11. Ανα 3 φύλλα διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που κρέμονται έξω από το ταψί και τα ραντίζετε και αυτά με μείγμα επικάλυψης νερού και συνεχίζεται με τα υπόλοιπα 3 φύλλα


11. Τα δύο τελευταία φύλλα τα βάζετε από πάνω και τα διπλώνετε προς τα μέσα και απλώς ραντίστε με το  υπόλοιπο μείγμα μεταλλικού νερού. Θα πρέπει να έχουν απομείνει περίπου 100 μλ, δηλαδή. 6-7 κουταλιές της σούπας
12. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 210 C

13. Αφού παρέλθει ο χρόνος κατά το ψήσιμο της πίτας , σηκώστε από την άκρη με ένα μαχαίρι. Αρκεί να διαχωριστεί μόνο αυτό το άκρο. Εάν έχετε λαδώσει καλά το ταψί, τότε θα ξεκολλήσει από μόνη της από κάτω
14. Αναποδογυρίστε το ταψί σε μία πιατέλα, κόψτε σε τρίγωνα και σερβίρετε με γιαούρτι

 

Δείτε Επίσης: Κοτόπιτα Ζαγορίτικη | Κοτόπιτα με Μανιτάρια

Δείτε το βίντεο συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΥπέροχες Βάφλες με κανέλα και τυρί κρέμας
Επόμενο άρθροΠιπεριές κέρατο γεμιστές στο φούρνο!