Κοτόπιτα με Μανιτάρια

Συστατικά

4 κομάτια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρι
2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι
Αλατι
Μαγειρικό λάδι
Τσίλι
Ένα μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
60ml σάλτσα bbq
15ml σάλτσα ντομάτας
2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό χτυπημένο
σουσάμι

Εκτέλεση:

Βράστε το στήθος κοτόπουλου περίπου 8 έως 16 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί. Κόψτε το σε κυβους, φέτες ή σε ίνες όπως επιθυμείτε. Ζεστάνετε μια κατσαρόλα σε χαμηλή – μεσαία φωτιά και προσθέστε λάδι.
Προσθέστε το κρεμμύδι, τα τσίλι, τα μανιτάρια, την πάπρικα, το πιπέρι, το μπαχάρι και το αλάτι Ανακατέψτε συχνά μέχρι τα κρεμύδια και τα μανιτάρια να καραμελωθούν .


Προσθέστε το τεμαχισμένο κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε για 2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε σάλτσα bbq και ντομάτα.
Απλώστε ένα φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί και τοποθετήστε με το μίγμα κοτόπουλου.
Καλύψτε με την υπόλοιπη ζύμη και σφραγίστε τα άκρα με ένα πιρούνι.


Βουρτσίστε τις άκρες και από πάνω με το αυγό που εχετε διαλύσει σε λιγο νερο.
Γαρνίρετε με σουσάμι και ψήστε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να χρυσήσει.
Απολαμβάνω


Credit: Μαγειρέψτε με τον Metjie

 

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα Sandwich με φυστικοβούτυρο
Επόμενο άρθροΗ Πίτσα στο Σπίτι…