Κοτόπιτα Ζαγορίτικη

Υλικά

1 κιλό κρεμμύδια
30 γραμμάρια βούτυρο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ολόκληρο κοτόπουλο
3 αυγά
μαύρο πιπέρι
Φύλλο κρούστας 6 φύλλων

Πώς να φτιάξετε την κοτόπιτα

Βάλτε τα κρεμμύδια, το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα με καπάκι, προσθέστε ολόκληρο το κοτόπουλο και ρίξτε αρκετό νερό, ώστε το πουλί να βυθιστεί σχεδόν.
Σκεπάζουμε με το καπάκι, βάζουμε το νερό μέχρι να βράσει και μετά κατεβάζουμε την θερμοκρασία για να σιγοβράσει το κοτόπουλο για περίπου 1½ ώρα.
Όταν το κοτόπουλο μαγειρευτεί, αφαιρέστε από κατσαρόλα και στραγγίστε το υγρό μαγειρέματος σε μία άλλη κατσαρόλα, κρατώντας τα κρεμμύδια για να τα βάλετε στο ταψάκι αργότερα.
Βράζουμε το υγρό σε δυνατή φωτιά για να γίνει νόστιμο ζελατινώδες ζωμός.
Αφήστε το κοτόπουλο να κρυώσει πριν ξεψαχνίσετε όλο το κρέας σε κοματάκια από το κοτόπουλο, πετώντας τα κόκκαλα και το δέρμα.
Βάλτε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τα αυγά και το ζελέ από το ζωμό κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε.

Θερμάνετε το φούρνο στους 230 ° C. Λαδώστε ένα στρογγυλό ταψάκι πίτας με ελαιόλαδο.
Στρώσε τρία φύλλα στο ταψί με διαφορετική φορά το καθένα, αλείφοντας κάθε στρώση με λάδι.
Άπλωσε το μείγμα κοτόπουλου πάνω από τα φύλλα και τύλιξε προς τα μέσα τα κομμάτια φύλλου που εξέχουν.
Στρώσε και τα υπόλοιπα τρία φύλλα και πάλι με διαφορετική φορά το καθένα και δίπλωσε τα κομμάτια που εξέχουν προς τα μέσα.
Άλειψε όλη την επιφάνεια με έξτρα λάδι και ψήσε για 15 λεπτά.
Αφαίρεσε από τον φούρνο, χαμήλωσε στους 180 βαθμούς την θερμοκρασία και χάραξε την πίτα σε οκτώ κομμάτια.
Ξαναβάλε την πίτα στον φούρνο και ψήσε για άλλα 45 λεπτά.
Άφησε την κοτόπιτα να “ξεκουραστεί” για περίπου 20 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.
Αυτή είναι μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή που εύκολα μπορείτε να την τροποποιήσετε με ότι άλλα υλικά θέλετε για την γέμιση

ΠΗΓΗ: chefspencil.com

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα του 5 λέπτου !!!!!
Επόμενο άρθροΣπιτικά Burger από τον George Raggos