Η Συνταγή και πολλές άλλες υπεροχες συνταγές θα βρείτε εδώ
Αυτό το Μπισκοτογλυκό συνδυάζει την τραγανή υφή των μπισκότων Petit Beurre με την βελούδινη και πλούσια γεύση της κρέμας σοκολάτας-βουτύρου, και το απογειώνει η απαλή γκανάζ πραλίνας . Είναι ένα γλυκό ψυγείου που θυμίζει παιδικά χρόνια, αλλά με μια ενήλικη πινελιά κονιάκ (ή χυμού πορτοκαλιού). Απλά τέλειο για τον καφέ ή μετά το φαγητό. Καλή Επιτυχία!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Συστατικά
Για το Κέικ Μπισκότων:
- 450 γρ. – Μπισκότα Petit Beurre
- 250 γρ. – Βούτυρο
- 200 γρ. – Ζάχαρη άχνη
- 80 γρ. – Κακάο (σε σκόνη)
- 2 – Αυγά (βιολογικά)
- 50–60 γρ. – Κονιάκ (ή 3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού)
- 1 κ.γ. – Εκχύλισμα βανίλιας (κουταλάκι γλυκού)
Για τη Γκανάζ Πραλίνας:
- 200 γρ. – Πραλίνα σοκολάτας
- 150 γρ. – Κρέμα γάλακτος (πλήρης)
Για το Σερβίρισμα:
- Λίγη – Σοκολάτα (για ξύσμα)
- Λίγη – Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Α. Κρέμα Μπισκότου:
1. Βούτυρο: Μαλακώστε το βούτυρο (στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή σε ζεστό μέρος). Πρέπει να είναι μαλακό, αλλά όχι λιωμένο .
2. Ανάμειξη: Σε ένα μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη , τη σκόνη κακάο , το εκχύλισμα βανίλιας , το 1/3 του κονιάκ (ή τον χυμό πορτοκαλιού) και τα αυγά .
3. Χτύπημα: Ανακατέψτε με το μαλακωμένο βούτυρο και χτυπήστε (με μίξερ χειρός ή στο χέρι) μέχρι να ενωθούν τα υλικά και το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες .
Β. Συναρμολόγηση:
1. Φόρμα: Τοποθετήστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (χωρίς πάτο) σε ένα ταψί σερβιρίσματος.
2. Πρώτη Στρώση: Στρώστε μερικά από τα μπισκότα για να σχηματίσετε το κάτω μέρος . Σπάστε τα, αν χρειάζεται, για να γεμίσετε τις τρύπες.
3. Ενυδάτωση: Με ένα πινέλο, πασπαλίστε τα μπισκότα με κονιάκ (ή χυμό πορτοκαλιού). Αν προτιμάτε τα μπισκότα μαλακά , ραντίστε με λίγο νερό .
4. Στρώσεις: Γεμίστε τα μπισκότα με μια λεπτή στρώση από την κρέμα κακάο και απλώστε τα με μια σπάτουλα. Επαναλάβετε το ίδιο, μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλη την κρέμα και τελειώστε με μια στρώση μπισκότα .
Γ. Γκανάζ & Ψύξη:
1. Γκανάζ: Ρίξτε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει βράση . Στο μεταξύ, κόβουμε τη σοκολάτα (πραλίνα) σε μικρά κομμάτια σε μεταλλικό μπολ.
2. Ανάμειξη: Μόλις πάρει βράση η κρέμα, τη ρίχνουμε στο μπολ με την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό . Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το γλάσο να γίνει λείο και γυαλιστερό .
3. Επικάλυψη: Ρίχνουμε πάνω από το κέικ μια πολύ λεπτή στρώση γλάσο σοκολάτας και απλώνουμε με μια σπάτουλα, ώστε να καλυφθούν τα μπισκότα. Κρατάμε το υπόλοιπο γλάσο ως σάλτσα σοκολάτας.
4. Ψύξη: Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και αφήνουμε τη σάλτσα σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου.
Δ. Σερβίρισμα:
1. Ξεφορμάρισμα: Για να αφαιρέσετε τη φόρμα , χρησιμοποιήστε στεγνωτήρα μαλλιών για να τη ζεστάνετε περιμετρικά και αφαιρέστε προσεκτικά.
2. Διακόσμηση: Τοποθετήστε μερικά μπισκότα γύρω από το κέικ και τρίψτε μερικά από πάνω. Με ένα μαχαίρι ξύστε μια σοκολάτα και πασπαλίστε με την τριμμένη σοκολάτα και λίγη ζάχαρη άχνη .
3. Κόψιμο/Σάλτσα: Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι , βουτηγμένο σε νερό για να το κόψετε σε μερίδες και ρίξτε λίγη σάλτσα σοκολάτας (το υπόλοιπο γλάσο) σε κάθε μερίδα.
Χρόνοι Παρασκευής
Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψύξης: 1-2 ώρες
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2,5 ώρες
Χρήσιμα Tips
Μυστικά για Τέλεια Κρέμα Σοκολάτας και Εύκολο Ξεφορμάρισμα
Υφή Κρέμας: Το βούτυρο πρέπει να είναι πολύ μαλακό (σχεδόν σε μορφή αλοιφής) για να ενσωματωθεί σωστά με τη ζάχαρη άχνη και να δώσει βελούδινη υφή στην κρέμα. Μην χρησιμοποιήσετε λιωμένο βούτυρο.
Υγρασία: Για να κάνετε τα μπισκότα πιο μαλακά , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα ή χυμό πορτοκαλιού αντί για νερό/κονιάκ για το ράντισμα.
Γκανάζ: Όταν ρίχνετε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στην πραλίνα/σοκολάτα, μην ανακατέψετε αμέσως . Αφήστε τη να σταθεί 1 λεπτό για να ξεκινήσει η διαδικασία τήξης της σοκολάτας και μετά ανακατέψτε.
Ξεφορμάρισμα: Η χρήση του πιστολακιού μαλλιών για να ζεστάνετε ελαφρά τη φόρμα είναι μια εξαιρετική τεχνική για εύκολο και άψογο ξεφορμάρισμα , ειδικά όταν το γλυκό είναι παγωμένο.
Σχετικές Συνταγές









