Τρουφάκια Μανταρίνι

H Συνταγή είναι από την ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας της Anna Sousouri

Τι χρειαζόμαστε:

150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 μανταρινιών τα φλούδια ή πορτοκαλιών) 1/2 κρασοπότηρο νερό
1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά 400 γρ. κουβερτούρα 1/2 κ.σ. λάδι

Πως τα φτιάχνουμε

Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την φρυγανιά και τα πλάθουμε σε μπαλακια.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)
Μετά βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.
Για να τα διατηρήσετε μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατι η σοκολάτα θα ασπρίσει… απλά φυλάξτε τα σε καλά κλεισμένο κουτί μακριά από ζέστη και υγρασία!

Δείτε περισσότερες συνταγές στην ομάδα Οι λιχουδιές της Μαρίας 

Προηγούμενο άρθροΩραία λαχταριστή κασερόπιτα
Επόμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα με φύλλα