Ρολό μήλου

Υλικά:

  • 4 αβγά
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανιλλίνη
  • 5 μήλα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλλίνη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί 30×40 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  6. Ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τα μήλα.
  7. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα τριμμένα μήλα με λίγη ζάχαρη και κανέλα μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρά και το απλώνουμε σε μια πετσέτα κουζίνας.
  9. Απλώνουμε τα σοταρισμένα μήλα πάνω στο κέικ και τυλίγουμε με τη βοήθεια της πετσέτας σε ρολό.
  10. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη! ❤️

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρολό με μαρμελάδα και κρέμα

Ρολό με μαρμελάδα και κρέμα

Το ρολό είναι πολύ νόστιμο, τρυφερό, μέτρια γλυκό, υγρό, δεν σκάει, όμορφα κομμένο, με ντελικάτη κρέμα και βύσσινο…..
Λοιπόν, είναι πολύ καλή συνταγή, δούλευα σε ζαχαροπλαστείο, εκεί έψηναν, σύμφωνα με αυτή τη συνταγή, δοκιμασμένη στο πέρασμα των χρόνων, δοκιμασμένη στο χρόνο, οπότε κρατήστε την και μαγειρέψτε την με αγάπη!

Ας αρχίσουμε να μαγειρεύουμε…
Φόρμα 25*35 εκ

Συστατικά…..

Παντεσπάνι…
αυγά – 5 τεμάχια
ζάχαρη – 140 γραμμάρια
ζάχαρη βανίλιας – 1 φακ
κρύο νερό – 5 κουταλιές της σούπας
αλεύρι – 150 γραμμάρια
μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού 🥄
κεράσι 🍒 μαρμελάδα-300 γρ

Κρέμα….
250 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
1 κρόκο
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια
100 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση…

Παντεσπάνι….
Διαχωρίστε τα αυγά από τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν, προσθέτουμε σταδιακά κρύο νερό σε λεπτή ροή, χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε, προσθέτουμε σταδιακά, σε 3-4 στάδια, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε, προσθέτουμε κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ στους κρόκους των αυγών. Στο τέλος ανακατεύουμε προσεκτικά και ελαφρά από κάτω προς τα πάνω (προειδοποιώ να μην ανακατεύουμε για πολλή ώρα για να μην κάτσουν τα ασπράδια!!!!!)

Αδειάζουμε σε φόρμα προστρωμένη με περγαμηνή, ισιώνουμε προσεκτικά ομοιόμορφα, ψήνουμε σε θερμοκρασία 180 βαθμών για 20 λεπτά (μέχρι
να στεγνώσει.
Πλάθουμε σε ρολό, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς, σε θερμοκρασία δωματίου

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα…
Ρίχνουμε το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σε μικρότερο μέρος του γάλακτος ρίχνουμε το κορν φλαουερ, τη ζάχαρη, τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά τον κρόκο και μετά προσθέτουμε το
βρασμένο γάλα, ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει.
Καλύψτε με μεμβράνη, αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε τη μάζα της κρέμας σε μικρές δόσεις, χτυπάμε με ένα τό μιξερ να γίνει
μια χαλαρή μάζα…

Σχηματίστε ένα ρολό
Απλώνουμε το ρολό, το αλείφουμε ομοιόμορφα με μαρμελάδα κεράσι, μετά απλώνουμε τη μισή κρέμα, το ισιώνουμε να γίνει ρολό, αλείφουμε το
πάνω μέρος του ρολού με την υπόλοιπη κρέμα, διακοσμούμε όπως θέλουμε

Νόστιμο 😋 Ας πετύχει 💓