Τα τρουφάκια με τσουρέκι είναι η τέλεια λύση! Σε λίγα μόνο λεπτά, μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστά τρουφάκια γεμάτα με την κλασική γεύση του τσουρεκιού, τυλιγμένα σε σοκολάτα και κακάο και τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Υλικά

500 γραμμάρια μπαγιάτικο τσουρέκι τριμμένο
200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
1 βανίλια
100 γραμμάρια καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
1 σφηνάκι κονιάκ

Για επικάλυψη
τριμμένο καρύδι
χρωματιστή τρούφα

Εκτέλεση

Κόβουμε το τσουρέκι μας σε φέτες και το αλέθουμε στο multi μέχρι να θρυμματιστεί.
Το βάζουμε σε ένα μπολ.Ζεσταίνουμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, αποσύρουμε απ τη φωτιά και βάζουμε μέσα την κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το τσουρέκι και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή μάζα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.

Μόλις το βγάλουμε πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τυλίγουμε στο τριμμένο καρύδι η στην τρούφα.
Τα τοποθετούμε σε κλειστό δοχείο και το διατηρούμε στο ψυγείο για μία εβδομάδα ή στην κατάψυξη για ένα μήνα.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Η εκτέλεση είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΠορτοκαλόπιτα με Κρέμα Χωρίς Φύλλο
Επόμενο άρθροΑτομικά Τουρτάκια Πορτοκάλι