Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 1 ώρα και 30′
ΥΛΙΚΑ
• 1 κούπα κρέμα γάλακτος
• 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
• 1/8 κουταλάκι βανίλια
• 1/2 κιλού τυρί μασκαρπόνε ή κρέμα τυριού
• 4 αυγά χωρισμένα
• 1/3 κούπας ζάχαρη
• 3/4 κουπας καφέ εσπρέσο
• λικέρ αμαρέτο
• λικέρ Καλούα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε σαντιγί. Χτυπήστε χωριστά το τυρί, v’αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε ένα, ένα τα κροκάδια. Χτυπήστε χωριστά τα ασπράδια, ν’ αφρατέψουν και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέστε λίγη, λίγη τη ζάχαρη, να επιτύχετε μαρέγκα σφιχτή, να στέκεται. Στο χτυπημένο μίγμα του τυριού, ρίξτε κι ανακατέψτε πρώτα τη σαντιγί και κατόπιν τη μαρέγκα, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσει.

Σ’ένα μπολ ανακατέψτε τον καφέ με το λικέρ και το Καλούα. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στα γρήγορα ένα, ένα μέσα στο μίγμα του καφέ και στρώστε τα στο βάθος ενός μεγάλου ποτηριού-μπολ με πόδι. Κόψτε μερικά σαβουαγιάρ στη μέση βουτήξτε τα κι αυτά στο μίγμα του καφέ και βάλτε τα ολόγυρα στο ποτήρι στηρίζοντάς τα πάνω στα αρχικά σαβουαγιάρ. Απλώστε επάνω τη μισή κρέμα. Πασπαλίστε με άφθονο κακάο.
Στρώστε τα υπόλοιπα μπισκότα βάζοντας τα ολόκληρα επάνω στην κρέμα και τα μισά ολόγυρα στο ποτήρι κι αδειάστε επάνω σ’ αυτά την υπόλοιπη κρέμα. Με το κυρτό μέρος ενός κουταλιού κάντε σχήματα στην επιφάνεια της κρέμας. Βάλτε το γλύκισμα στο ψυγείο, να σφίξει. Κοσκινίστε στην επιφάνεια κακάο και σερβίρετέ το. Φυλάξτε το γλύκισμα στο ψυγείο ακάλυπτο.

Καλή Επιτυχία