Είχαμε ένα βάζο γεμάτο γλυκό κερασι, δεν είχα άλλη επιλογή από το να φτιάξω παγωτό βανίλια και να τα βάλω μέσα!
Υλικά
1 1/3 φλιτζάνι γάλα
1 1/3 φλιτζάνι υγρή κρέμα (εγώ χρησιμοποιώ ζωική)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόμμι ξανθάνης
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
Εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα πάντα και ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθούν (χωρίς να βράσουν). Προσθέτω ένα απόσταγμα βανίλιας, αφήνω να κρυωσει και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει.
Την επόμενη μέρα το αδειάζω στην παγωτομηχανή και όταν γίνει κρέμα βάζω τα κεράσια κομμένα σε φέτες και το τοποθετώ στην κατάψυξη.
Σημείωση:
Κόμμι ξανθάνης: Πρόκειται για μια φυσική ουσία, προϊόν βακτηριακής ζύμωσης της γλυκόζης του καλαμποκιού. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική ως πηκτικός παράγοντας σε dressings, σάλτσες, παγωτά και, κυρίως, για σπιτικό ψωμί σε συνταγές χωρίς γλουτένη, αφού βελτιώνει τη δομή της ψίχας και δεν θρυμματίζεται.
Θα το βρείτε στο Μπαχάρ (Ευριπίδoυ 31, Αθήνα) και σε άλλα ενημερωμένα μπαχαράδικα.