Σήμερα σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή που λατρεύω για ένα γρήγορο και λαχταριστό πρωινό. Αν σας αρέσουν οι τυροκτοκέτες τότε αυτές οι τραγανές τυροκροκέτες θα σας ξετρελάνουν! Είναι πανεύκολες και το αποτέλεσμα… απλά μαγικό!
Θα χρειαστούμε:
Περίπου 2 γεμάτες χούφτες αλεύρι (220 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες γιαούρτι
Ένα πακετάκι τυρί cottage (περίπου 350 γρ.) – αν δεν έχετε, ένα καλό στραγγιστό ανθότυρο κάνει την ίδια δουλειά!
Ένα αυγουλάκι
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (60 γρ., ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε)
Ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο λιωμένο (περίπου 15 γρ.)
Φρυγανιά για να τα πασπαλίσουμε
Λίγη άχνη για το τέλος
Λίγο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Πάμε να τα φτιάξουμε παρέα:
Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί cottage. Ρίχνουμε μέσα το αυγό και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και το γιαουρτάκι ή την κρέμα και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αν θέλετε πιο λείο αποτέλεσμα, μπορείτε να τα περάσετε και λίγο από το μπλέντερ.
Τώρα ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, καθώς και το λιωμένο βουτυράκι. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια ωραία, μαλακή ζύμη.
Παίρνουμε τη ζύμη και την ακουμπάμε σε μια επιφάνεια που έχουμε ρίξει λίγο αλευράκι. Την πλάθουμε λίγο και την κάνουμε μια μπαλίτσα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και από το καθένα φτιάχνουμε ένα μακρύ “κορδόνι”.
Σε ένα πιάτο ή στην επιφάνεια εργασίας, ρίχνουμε μπόλικη φρυγανιά και κυλάμε πάνω τους τα “κορδονια” ζύμης για να καλυφθούν παντού.
Κόβουμε κάθε “κορδονι” σε κομμάτια περίπου 9-10 εκατοστά.
Παίρνουμε κάθε κομματάκι και του δίνουμε ένα ωραίο σχήμα σαν μικρή κροκέτα.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε ηλιέλαιο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε τις κροκέτες στο λάδι από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.
Αν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και τις σερβίρουμε ζεστές.