Σουβλακι με φύλλο και κιμά

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, πειραματίζομαι συχνά με την τουρκική κουζίνα… Απλά μου αρέσει ❤️
Τις προάλλες, ενώ άλλαζα τηλεοπτικά κανάλια, έπεσα στο 24 Kitchen, όπου ετοίμαζαν αυτό το πιάτο και σήμερα αποφάσισα να το δοκιμάσω. Έγινε πολύ νόστιμο! Τραγανή κρούστα φύλλου, με ζουμερή γέμιση…

Εδώ είναι τα υλικά:

☑️Κιμάς – περίπου 400 γρ
☑️1 Κεφάλι Κρεμμύδια
☑️1-2 σκελίδες σκόρδο
☑️Αλάτι
☑️Μαύρο πιπέρι
☑️Κύμινο
☑️Κόκκινη πιπεριά
☑️1 κουταλιά της σούπας σπιτική σάλτσα ντομάτα
☑️ Φύλλα κρουστας για πιτα

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά με τα μπαχαρικά και τον βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Στη συνέχεια παίρνουμε δύο φύλλα, αλείφοντας μεταξύ τους λάδι. Στο τέλος βάζουμε τον κιμά (φαίνεται στη φωτογραφία)

και τον τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε ίσα διαστήματα

και τα περνάμε σε σουβλάκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220′ (σε σχάρα, αν θέλουμε τραγανή κρούστα) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα. Μπορείτε να τα σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας αν θέλετε.

Καλή Απόλαυση

Υ.Γ Εάν σας αρέσει το λουκάνικο φρανγφουρτης ή το το χωριάτικο υπάρχει και η λυση που βλέπετε στις φωτο απο κάτω

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα με το πιο τραγανό φύλλο
Επόμενο άρθροΓλυκό Ροδάκινο…δροσερό και πανευκολο