Aυτές οι τυρομπαλίτσες είναι πραγματικά μια πανεύκολη συνταγή, την οποία φτιάχνω συνέχεια, καθώς το αποτέλεσμα είναι αφράτο και πεντανόστιμο, ιδανικό για ένα γρήγορο σνακ, αλλά και για να συνοδεύσετε το κυριακάτικο τραπέζι σας! Το μυστικό της ευκολίας βρίσκεται στο ότι μετράμε τα περισσότερα υλικά με το κεσεδάκι του γιαουρτιού, άρα δεν χρειάζεστε ζυγαριά, ενώ η προσθήκη του γιαουρτιού κάνει τη ζύμη τόσο μαλακή, που είναι απόλαυση να τη δουλεύεις. Ελάτε να σας δείξω πώς να φτιάξουμε τις πιο τέλειες και αφράτες τυρομπαλίτσες!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Τυρομπαλίτσες
Φτιάξτε τις πιο αφράτες τυρομπαλίτσες με γιαούρτι και φέτα! Είναι μια πανεύκολη συνταγή με τα υλικά να μετρώνται με το κεσεδάκι, που σας δίνει το τέλειο αλμυρό σνακ για το σχολείο, τον καφέ ή τον μπουφέ σας. Δοκιμάστε τις και θα γίνουν οι αγαπημένες σας! Έτοιμες σε λιγότερο από 45 λεπτά!
Ingredients
Υλικά για τις Τυρομπαλίτσες
- 1 κεσεδάκι (200 γρ.) Γιαούρτι πλήρες
- 1 κεσεδάκι (περίπου 200 γρ.) Λάδι (σπορέλαιο ή ηλιέλαιο)
- 1 Αυγό (για τη ζύμη)
- 300 γρ. Φέτα (τριμμένη)
- 1 πακέτο Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου 300-350 γρ.)
- Πιπέρι (λίγο)
- 1 Αυγό (επιπλέον, για επάλειψη)
Instructions
Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε τις πιο νόστιμες τυρομπαλίτσες.
1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το κεσεδάκι γιαούρτι, το κεσεδάκι λάδι, το αυγό και λίγο πιπέρι.
2. Ανακατεύω καλά τα υγρά υλικά με έναν αυγοδάρτη.
3. Προσθέτω την τριμμένη φέτα και συνεχίζω το ανακάτεμα.
4. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. ζυμώνω με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.
5. Πλάθω τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες.
6. Τοποθετώ τις μπαλίτσες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
7. Χτυπάω το επιπλέον αυγό και περνάω τις μπαλίτσες με ένα πινέλο.
8. Ψήνω τις τυρομπαλίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (στον αέρα ή στις αντιστάσεις) για περίπου 25 λεπτά.
Η Εκτέλεση είναι της κας Χρυσούλα Καλλωνη
Tips για Αφράτες Τυρομπαλίτσες
- Η ζύμη: Μην παραζυμώσετε το μείγμα μόλις βάλετε το αλεύρι. δουλέψτε το όσο χρειάζεται μέχρι να γίνει μαλακό και ομοιόμορφο.
- Το λάδι: Προτιμήστε ένα ελαφρύ λάδι (όπως σπορέλαιο) για να βγουν οι τυρομπαλίτσες πιο αφράτες και με πιο ουδέτερη γεύση.
- Άλλα τυριά: Αντί για φέτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από γραβιέρα και κεφαλοτύρι για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:








