Υλικά

1 αυγό
250 γρ.γιαουρτι
Ένα φλιτζάνι σπορελαιο
1 φακελάκι μαγια
500 γρ.αλευρι γ.ο.χ.

για την γέμιση
1 αυγό
350 γρ.φετα τριμμένη κι αν θέλουμε λίγο δυόσμο
Εάν δεν βάλετε ελληνική φέτα που έχει λίγη αλμύρα τότε η ζύμη θέλει λίγο αλατάκι.

για το άλλειμα
1 αυγό και σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το γιαούρτι και το σπορέλαιο.
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστει.
Μοιράζουμε την ζύμη στα δύο δηλαδή κάνουμε δύο φύλλα μακρόστενα βάζουμε το μείγμα

 

και τυλίγουμε

πατάμε λίγο και κόβουμε τριγωνακια αλειφουμε αυγό και σουσάμι


Ψήσιμο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 25- 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδισουν!

Συνταγή της Μαρίας Ροβιθακη και η εκτέλεση της κας ΓΙΑΝΝΑ ΜΙΧΑΛΗ

Προηγούμενο άρθροΠαστίτσιο με τόνο
Επόμενο άρθροΡοξάκια – Μια Κλασική Συνταγή