Φλογέρες με φύλλα κρούστας

Μοναδικές φλογέρες που θα σας εκπλήξουν με γεύση και τραγανότητα και είναι ιδανικά για συνοδευτικό στο τραπέζι σας.

Απαραίτητα Συστατικά

Φύλλα κρούστας – 1/2 συσκευασία
βούτυρο – 100 γρ λιωμένο
ζαμπόν – 150 g
κίτρινο τυρί – 150 γραμμάρια τριμμένο
αυγά – 3 τεμ.
αλάτι – 1 – 2 πρέζες
κρόκοι – για επάλειψη

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά.
Κόψτε το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος σε ένα ορθογώνιο ταψί.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση οριζόντια (από τη μακριά μεριά) για να έχουμε 10 μικρότερα φύλλα.
Αλείψτε ομοιόμορφα με λάδι και στη συνέχεια αλείφουμε με χτυπημένο αυγό
Στη μέση και στην κάτω άκρη κάθε φύλλου βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ζαμπόν και μία κουταλιά της σούπας τριμμένο τυρί.

Διπλώνουμε τα πλαϊνά για να μην μας βγει η γέμιση και το τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε στο ταψί.
Έτσι ετοιμάζουμε όλες τις φλογέρες.
Αλείφουμε τις φλογέρες με βούτυρο και μετά με χτυπημένο κρόκο αυγού. Τα αλατίζουμε από πάνω με 1-2 πρέζες αλάτι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.

Καλή Υγεία να έχετε

Προηγούμενο άρθροΣφολιάτα με κρέμα βανίλιας
Επόμενο άρθροH Πατατοσαλάτα του Μερακλή