Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Υλικά

200 ml γάλα
200 γρ γιαούρτι
200 ml λάδι
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα ή οτι τυρί θέλετε
Κρόκο αυγού
Σουσάμι

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη μας και διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα σε ένα μπολ. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σταδιακά, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε 2 φύλλα. Στην συνέχεια, κόβουμε το κάθε φύλλο σε 12-15 μέρη.

Πατάμε να πλατυνει την φαρδια άκρη ελαφρώς και τοποθετούμε το τυρί της προτίμησης μας. Έπειτα, διπλώνουμε τις άκρες και κλεινουμε μεσα στην φέτα και τυλίγουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε με κρόκο από αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς αλευριού….υπέροχος και νηστίσιμος
Επόμενο άρθροΠαγωτό Creamy Flake