Η τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα είναι η αγαπημένη μου επιλογή για το κυριακάτικο τραπέζι, αφού είναι τόσο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη που δεν υπάρχει περίπτωση να μην την πετύχω! Με λίγα, απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι, φτιάχνω ένα αφράτο και πεντανόστιμο φαγητό που γίνεται ανάρπαστο. Εγώ τη φτιάχνω συχνά και όλοι με ρωτούν για τη συνταγή.
Υλικά για την Τυρόπιτα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο (200 ml)
- 3 ολόκληρα αυγά
- 1 κεσεδάκι φαρίνα (περίπου 200 γρ.)
- 150-200 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 χούφτα τριμμένο γκούντα
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Σε ένα μπολ, βάζω το γιαούρτι, το σπορέλαιο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάω με το μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτω τα χτυπημένα αυγά, τα χτυπάω λίγο ακόμα και ρίχνω τη φαρίνα. Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Στο τέλος, βάζω το τριμμένο γκούντα και τη φέτα, σπασμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύω με μια μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) απαλά, μέχρι να ενσωματωθούν τα τυριά στο μείγμα.
Βάζω την τυρόπιτα με γιαούρτι σε ένα πυρέξ που έχω λαδώσει με σπορέλαιο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 210°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 50 λεπτά
Χρήσιμα Tips για την Τυρόπιτα
Για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη η τυρόπιτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα τυριά που σας αρέσουν, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, αντί για γκούντα.
Μην παραλείψετε το σπορέλαιο στο πυρέξ, ώστε να μην κολλήσει η πίτα και να βγει εύκολα.
Το χτύπημα της ζύμης πρέπει να γίνει με το μίξερ, για να γίνει αφράτη και χωρίς σβόλους.

Αγγελικη Πλατη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Η πιο γρήγορη Τυρόπιτα
Υλικά
2 αυγά πολύ
100ml λάδι
200ml γάλα
220γρ αλευρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο πιπέρι
150γρ φέτα
Για επικάλυψη
50γρ φέτα
Ρίγνανη
Σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπήστε 2 αυγά πολύ καλά, όσο χτυπάμε βάζουμε 100ml λάδι και 200ml γάλα.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μισό αλεύρι και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη και μόλις ενσωματωθεί ρίχνουμε το άλλο μισό και ανακατεύουμε πολύ καλά να φτιαξουμε ένα λειο σφιχτό χυλό.
Ρίχνουμε στο μπολ λίγο πιπέρι και τριβουμε 150γρ φέτα και ανακατεύουμε πάλι.
Λαδώστε ένα ταψί 30χ25 εκ ή στρώστε με χαρτί ψησίματος και απλώστε το μείγμα.
Τέλος πασπαλίστε από πάνω με 50 γρ φέτας τριμμένη, ριγανη και σουσάμι.
Βάζουμε την πίτα μας στο φούρνο στους 179 βαθμούς για 1 ώρα.
Οταν την βγάλουμε θα πρέπει να έχει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα ή μπορούμε στο τέλος
να την βάλουμε λίγο στο Grill να γίνει πιο τραγανή από επάνω
Δείτε άλλες Τυρόπιτες: Κολοκυθοτυρόπιτα από το Γαρδίκι Ομιλαίων | Γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο !!!
Καλή Ορεξη











