Τυρόπιτα με μπεσαμελ και τυρι

Μια ΤΥΡΟΠΙΤΑ μολις βγήκε ζεστή ζεστή φαίνεται υπέροχη, νόστιμη κ αφρατη….

Υλικά

Για το φύλλο

500 γρ αλεύρι για πίτες
1 φακ μαγιά 9 γρ
2 κουταλιές σούπας ξύδι
λίγη ζάχαρη κ αλάτι!!!!
χλιαρό όσο νεράκι πάρει και αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να φουσκώσει το ζυμαράκι… Ανοίγουμε λεπτά φύλλα σε καλά αλευρωμένο πάγκο.

Γέμιση

2 κούπες γάλα,
2 φρέσκα αυγά χωριάτικα,
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλο,
2 κουταλιές αλεύρι σκληρό,
αλατοπίπερο
λίγο μοσχοκάρυδο…
300 γρ φέτα
2 κουταλιές ανθότυρο..

1 αυγό
λάδι
λίγο γάλα
Σουσάμι

Εκτέλεση

Άνοιξα δικά μου φύλλα κ έκανα μια γέμιση με μπεσαμελ…
Έβαλα σε κατσαρολακι ελάχιστο νερό κ πρόσθεσα, γάλα, αυγά χωριάτικα, σιμιγδάλι ψιλο, αλεύρι σκληρό, αλατοπίπερο κ λίγο μοσχοκάρυδο…
Ανακάτεψα πολύ καλά με σύρμα κ άναψα το μάτι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς…
Αφού εγινε η κρέμα, απεσυρα απ το μάτι της κουζίνας κ αφησα να κρυώσει.
Εντωμεταξύ ανοιξα τα φύλλα…

Κατόπιν πρόσθεσα στην κρέμα την φέτα και το ανθότυρο..
Έστρωσα την πίτα σε αλουμίνιο ταψί νούμερο 30. Ξεκίνησα και έστρωσα το πρώτο φύλλο στο ταψί αφού πρώτα είχα λαδώσει το ταψί έριξα μείγμα και από πάνω άλλο φύλλο έριξα μειγμα ..στο σύνολο τέσσερα φύλλα…
αλειφοντας λάδι το κάθε φύλλο…χάραξα με μαχαίρι σε τρίγωνα κομμάτια, από πάνω χτύπησα 1 αυγό με λάδι κ λίγο γάλα κ αλειψα την πίτα…

Έψησα στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά…. 🌿🌸

dav
ΠΗΓΗΣοφία Παπα
Προηγούμενο άρθροΥπέροχο σιροπιαστό κέικ ροδάκινου
Επόμενο άρθροΤιμπάλ μελιντζάνας