Τυρόψωμο

Υλικά:

Αλεύρι – 500 g
Μαγιά – 20 g
αυγά – 1 τεμ.
φρέσκο ​​γάλα – 150 ml ζεστό
νερό – 120 ml
ξίδι – 1 κουταλάκι του γλυκού
αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού
ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού
τυρί – 200 g
λάδι – 100 ml

Προετοιμασία:

Διαλύστε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε ζεστό νερό μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται αφρός. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι, το αυγό, το ξύδι και το λάδι. Προσθέστε το αλεύρι, τη μαγιά και ζυμώστε σταδιακά μια μαλακή ζύμη.

Αφήστε να φουσκώσει σε ένα λαδωμένο τηγάνι μέχρι να αυξηθεί ο όγκος του 3 φορές. Λιπαίνουμε τα χέρια μας και σχηματίζουμε μικρές μπάλες, τις οποίες τακτοποιούμε σε ένα λαδωμένο τηγάνι.

Κυλίστε τα τα σε τριμμένο τυρί και αφήστε τα να σηκωθούν ξανά για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, τηγανίζουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και 2 πρέζες αλάτι σε ζεστό λάδι.
Ενώ είναι ακόμα ζεστό, ρίχνουμε πάνω από τα φουσκωμένα ψωμάκια και τα βάζουμε στο φούρνο που θερμαίνεται στους 180-200 βαθμούς. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και μετά τα λαδώνουμε με λάδι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 15 λεπτά.

Είναι τέλεια!

Προηγούμενο άρθροΠατάτες φούρνου με χοιρινό και πράσα, γλείφετε τα δάχτυλά σας
Επόμενο άρθροΠέννες με 3 τυριά στο φούρνο…γνήσια Ιταλική συνταγή