Υγρό κέικ με μήλα και καρυδιά

Υλικά

4 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι χυμό της επιλογής σας (χρησιμοποιώ χυμό μήλου ή πορτοκάλι)
1 φλιτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
Δύο κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση
2 φλιτζάνια μήλα Granny Smith σε μικρά κυβάκια
1/2 φλιτζάνι κατσανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Γλασο
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
3 έως 4 κουταλιές γάλα ή βαριά κρέμα.

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατεψουν. Προσθέστε λάδι, χυμό και βανίλια. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι αλάτι και το μπέικιν πάουντερ
Μετά το κοσκίνισμα προσθέστε το στο μείγμα. Αφήστε στην άκρη μέχρι να χρειαστεί

Για το Γλασο
Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη προσθέστε βανίλια και λίγο-λίγο προσθέστε το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο και το ρίχνουμε σε κρύο κέικ διαφορετικά θα λιώσει.

Για την Γέμιση
Ανακατέψτε τα μήλα, τα καρύδια, τη βανίλια και όλα τα μπαχαρικά με την καστανή ζάχαρη.
Αναμείξτε την γέμιση με το μείγμα ως εξής μείγμα-Γέμιση-μείγμα.
Όταν φτιάχνετε το κέικ πρώτα βουτυροαλευρώστε το ταψί. Συνήθως χρησιμοποιώ μία φόρμα μακρόστενη

Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 45 έως 55 λεπτά ή έως ότου μια οδοντογλυφίδα βγει καθαρή μετά τη δοκιμή
Αφού κρυώσει εντελώς το κέικ, συνήθως μου αρέσει να του ρίχνω το γλάσο η με ζάχαρη άχνη.

Σας ευχαριστώ

Find more delicious recipes here

——————————————-

Προηγούμενο άρθροΤιραμισού με κρέμα και ζελέ με κόκκινα φρούτα (φράουλες)
Επόμενο άρθροΡεβύθια σούπα με ντομάτα