Αφράτο Κεικ Σοκολάτας

Συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι σκόνη κακάο
1 ½ κουταλάκι σόδα μαγειρικής
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι αλάτι
½ φλιτζανιού αλατισμένο βούτυρο
2 αυγα
1½ φλιτζάνια γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Μέθοδος

Ελέγξτε ότι τα αυγά είναι σε θερμοκρασία δωματίου και αφήστε το βούτυρο έξω από το ψυγείο έτσι ώστε να μαλακώσει λίγο. Το μαλακωμένο βούτυρο είναι ευκολότερο να το χτυπήσουμε, αλλά μην το αφήσετε να λιώσει.
Τώρα κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, μαγειρική σόδα και την σκόνη κακάου δύο φορές και αφήστε το στην άκρη.
Στη συνέχεια, πάρτε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε βούτυρο και ζάχαρη και χτυπήστε να αφρατέψουν. Όταν τα δύο συστατικά αναμιχθούν καλά, προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά και χτυπήστε καλά. Τώρα προσθέστε αλάτι, βανίλια, γάλα και χτυπήστε μέχρι όλα τα συστατικά να ομογενοποιθούν.

Τώρα προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, λιπαίνετε δύο φόρμες κέικ με βούτυρο και στη συνέχεια με αλεύρι. Τινάξτε το πλεόνασμα του αλευριού και αφήστε τις φόρμες έτοιμες. Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα αλεύρι-κακάο σιγά-σιγά στο μείγμα αυγών-βουτύρου-ζάχαρης και ανακατέψτε καλά είτε με ξύλινο κουτάλι είτε με τα χέρια σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβόλοι.
Χωρίστε αυτό εξίσου ανάμεσα στις 2 φόρμες κέικ έτσι ώστε να είναι μισογεμάτα και να τα τοποθετήσετε στο κεντρικό ράφι του φούρνου. Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέντρο του κέικ.
Αυτή η συνταγή κάνει δύο κέικ . Μπορείτε επίσης να κόψετε κάθε κέικ σε 2 στρώματα και να συναρμολογήσετε με κρέμα για να σχηματίσουν ένα μεγάλο κέικ 4 στρώσεων.

Προηγούμενο άρθροΚορμός Σοκολάτας σαν σαλάμι
Επόμενο άρθροΥπέροχο Ρύζι με κοτόπουλο (Ισπανική Παέγια)