Υγρό Κέικ με τρούφα Σοκολάτας

Συστατικά

2&1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κούπα ζάχαρη.
220 γραμμάρια βούτυρο.
1 κούπα τρούφα σοκολάτα.
5 αυγά.
1 /2 ποτηράκι λικέρ κονιάκ.
2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ.
2 βανίλιες.

για το σιρόπι λεμονιού

1/3 φλιτζ. ‏χυμό λεμόνι
3/4 φλιτζ. ‏ζάχαρη
1/4 φλιτζ. ‏νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Ρίχνουμε ένα -ένα τα αυγά , το κονιάκ, τις βανίλιες, την τρούφα, το αλεύρι με το μπέκιν και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε μια φόρμα 24 με λίγο βούτυρο , πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 με αντιστάσεις για 45 περίπου λεπτά η έως ότου βυθίσουμε ένα μαχαίρι και βγει καθαρό.

Τελευταίο βήμα για να ολοκληρώσετε την συνταγή είναι να φτιάξετε το σιρόπι
Για να φτιάξετε το σιρόπι ρίξτε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Όταν το σιρόπι πάει να βράσει αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Φροντίστε το σιρόπι να ετοιμαστεί όταν το κέικ θα είναι σχεδόν έτοιμο.
Μόλις το κέικ ψηθεί, ρίχνετε από πάνω το ζεστό σιρόπι λεμονιού τρουφα και περιμένετε για λίγη ώρα να κρυώσει προτού το σερβίρετε με μια μπάλα παγωτου.

Υγρό Κέικ με τρούφα Σοκολάτας

Καταπληκτικό

 

Προηγούμενο άρθροΠαναρισμένες σαρδέλες γεμιστές με τριμμένη φρυγανιά, σκόρδο, πεκορίνο, μαϊντανό και κουκουνάρι
Επόμενο άρθροΗ κερασόπιτα είναι μια επιλογή αν θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο για τον καφέ