Τούρτα με μαρμελάδα και σαντιγι

Συστατικά

6 ασπράδια αυγών
6 κρόκοι
120 gr ζάχαρη
120 gr σοκολάτας μαγειρικής
το μισό από το μπέικιν πάουντερ
1 μαρμελάδα βατόμουρο ή φρούτα του δάσους
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Παρασκευή

1. Φούρνος στους 170 βαθμούς. Διάμετρος καλουπιού 26 cm.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτά και γυαλιστερά.
3. Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με το μισό μπέικιν πάουντερ.
4. Λιώστε την σοκολάτας σε μπεν μαρι και ανακατέψτε τη στο μείγμα κρόκων αυγών και μπέικιν πάουντερ.

Προσθέτουμε σε αυτό τα χτυπημένα ασπράδια (τα ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα).
5. Ψήνετε σε φόρμα που προηγουμένως αλείψατε με μαργαρίνη και πασπαλίζετε ελαφρά με αλεύρι για περίπου 30-35 λεπτά.
Το μπισκότο θα φουσκώσει πολύ, και όταν το βγάλετε θα πέσει. Μην ανησυχείς, έτσι πρέπει να είναι.
6. Όταν το ψημένο μπισκότο κρυώσει, το αλείφετε με ένα ολόκληρο βάζο μαρμελάδας.
7. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας. Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο ώστε να είναι και αυτός παγωμένος.

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το σύρμα να αφήνει γραμμές πάνω στην χτυπημένη κρέμα και έχει πάρει υφή γιαουρτιού. Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει! Σκεπάστε  με την σαντιγί το κέικ που έχει κρυώσει.
8. Βάλτε στο ψυγείο να κρυωσει καλά το κέικ πριν το σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΟγκρατέν λαχανικών…το φτιάχνω όταν δεν έχω χρόνο
Επόμενο άρθροΔείτε τι φτιάξαμε με αυτό το υπέροχο μείγμα! 🍞