Πιτα γεμιστή με σπανάκι και ανθότυρο ή φέτα 

Εκτέλεση

400 γρ αλεύρι 00
Ζεστό νερό
1 φακελάκι μαγιά στιγμής για πίτσα
αλάτι
σουσάμι
500 γρ σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο ​​όπως θέλετε,
250 γραμμάρια ανθότυρο ή φετα
αλάτι
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
30 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ κρατώντας λίγο στην άκρη για να γίνουν τα φύλλα,
Προσθέτω τη μαγιά και λίγο λίγο το νερό, το αλάτι, το λάδι, ζυμώνω για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, την αφήνω να ξεκουραστεί για 30 λεπτά ακόμα κι αν είναι στιγμιαία.

Εν τω μεταξύ, έβαλα λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πρόσθεσα 500 γρ κατεψυγμένο σπανάκι, λίγο αλάτι και μαγείρεψα μέχρι να στεγνώσει όλο το νερό τους και αν μαραθει, λίγα λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει και προσθέτω το τυρι, την παρμεζάνα ανακατεύω καλά, αλατοπιπερώνω, μοιράζω τη ζύμη και ανοίγω δύο λεπτά φύλλα

Βάζω το πρώτο φύλλο στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, προσθέτω τη γέμιση και την απλώνω καλά, βάζω το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε πρώτα με τα δάχτυλα μετά με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, αλείφουμε με λάδι και ραντίζουμε το σουσάμι, ψήνουμε στους 200° για 20 λεπτά περίπου, προθερμασμένο φούρνο

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΤηγανιά με πράσινο κρεμμυδάκι και σκόρδο…ότι πιο νόστιμο σε σπιτικό φαγητό – δεν υπάρχει!
Επόμενο άρθροΚαρυδόπιτα χωρίς κακάο